• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 16. jūlija rīkojums Nr. 419 "Par Pamatnostādņu visaptverošai Latvijas iesaistei Afganistānas atjaunošanā 2007.–2013.gadā ieviešanas rīcības plānu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2008., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.28

Par mācību braucienu ierobežojumiem

Vēl šajā numurā

17.07.2008., Nr. 109

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 419

Pieņemts: 16.07.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.419

Rīgā 2008.gada 16.jūlijā (prot. Nr.49  36.§)

Par Pamatnostādņu visaptverošai Latvijas iesaistei Afganistānas atjaunošanā 2007.–2013.gadā ieviešanas rīcības plānu

 

1. Atbalstīt Pamatnostādņu visaptverošai Latvijas iesaistei Afganistānas atjaunošanā 2007.–2013.gadā ieviešanas rīcības plānu (turpmāk – plāns).

2. Noteikt Aizsardzības ministriju par atbildīgo institūciju plāna izpildes koordinācijā.

3. Aizsardzības ministrijai sagatavot un aizsardzības ministram iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā:

3.1. katru gadu līdz 1.februārim – pārskata ziņojumu par plāna izpildi;

3.2. līdz 2013.gada 1.maijam – noslēguma ziņojumu.

4. Jautājumu par papildus nepieciešamo valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu plāna īstenošanai 2009.gadā un turpmākajos gados izskatīt vienlaikus ar visu nozaru ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Ministru prezidents I.Godmanis

Aizsardzības ministra vietā – finanšu ministrs A.Slakteris


 

(Ministru kabineta

2008.gada 16.jūlija rīkojums Nr.419)

Pamatnostādņu visaptverošai Latvijas iesaistei Afganistānas atjaunošanā 2007.–2013.gadā ieviešanas rīcības plāna
kopsavilkums

Atbilstoši Ministru kabineta 2007.gada 15.novembra rīkojumam Nr.712 “Par Pamatnostādnēm visaptverošai Latvijas ie­saistei Afganistānas atjaunošanā 2007.–2013.gadā” Aizsardzības ministrija sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām ir izstrādājusi politikas plānošanas dokumentu “Pamatnostādņu visaptverošai Latvijas iesaistei Afganistānas atjaunošanā 2007.–2013.gadā ieviešanas rīcības plāns”. Rīcības plānā noteikti minēto pamatnostādņu ieviešanai veicamie pasākumi, rezultatīvie rādītāji, izpildes termiņi, par izpildi atbildīgās institūcijas un pasākumu īstenošanai papildus nepieciešamais finansējums.

Saskaņā ar rīcības plānu Latvijas ie­saiste Afganistānas atjaunošanā paredzēta šādos rīcības virzienos:

1. Turpināt Nacionālo bruņoto spēku dalību Ziemeļatlantijas līguma organizācijas operācijā Afganistānā.

2. Sniegt materiāltehnisko palīdzību Afganistānas Nacionālajai armijai un Afganistānas Nacionālajai policijai.

3. Stiprināt Latvijas politisko klātbūtni Afganistānā.

4. Iesaistīties Ziemeļatlantijas līguma organizācijas Provinču atjaunošanas vienībā Afganistānā ar civilajiem ekspertiem (pārņemot Somijas policijas un politiskā padomnieku amatus Ziemeļatlantijas līguma organizācijas Maimanas Provinču atjaunošanas vienībā).

5. Iesaistīties Eiropas Savienības policijas misijā.

6. Uzsākt un turpināt attīstības politikas projektus.

7. Veikt iemaksas Apvienoto Nāciju Organizācijas un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas starptautiskajos speciālajos fondos.

Latvijas primārie mērķi Afganistānā ir veicināt Afganistānas valsts stabilitāti un drošību, iesaistoties un piedaloties valsts atjaunošanas un rekonstrukcijas pasākumos. Latvijas interesēs ir ierobežot organisko narkotisko vielu kultivēšanu un izplatību, samazināt teroristu un radikālo reliģisko ekstrēmistu rekrutēšanas un apmācības iespējas, kā arī masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanās un izmantošanas iespējas.

Minētos mērķus atbilstoši rīcības plānam paredzēts sasniegt, izveidojot atsevišķu budžeta apakšprogrammu civilo ekspertu nosūtīšanai dalībai starptautiskajās operācijās, piešķirot finansējumu 2009.gada budžetā, lai atbilstoši apmācītu civilos ekspertus starptautiskās palīdzības sniegšanai misijās un nodrošinātu to klātbūtni Ziemeļatlantijas līguma organizācijas Provinču atjaunošanas vienībā Afganistānā, kā arī Eiropas Savienības policijas misijā.

Līdzdalība Ziemeļatlantijas līguma organizācijas misijā Afganistānā tiek turpināta atbilstoši Saeimas 2007.gada 11.oktobra sēdes lēmumam “Par termiņa pagarināšanu Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai operācijā Afganistānā”. Minētais lēmums pieņemts, pamatojoties uz Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes 2007.gada 19.septembra rezolūciju Nr.1776. Saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 2008.gadam” līdzdalībai misijā Afganistānā paredzēts 11 655 117 latu.

2008.gada valsts budžetā Ārlietu ministrijai ir paredzēti 80 000 latu viena civilā eksperta sagatavošanai un nosūtīšanai misijā uz Afganistānu. Finansējuma ietvaros papildus plānots sniegt atbalstu vēlēšanu novērošanā. Budžeta programmas “Attīstības sadarbības projekti un starptautiskā palīdzība” ietvaros 2008.gadā paredzēts 25 000 latu.

Sākot ar 2009.gadu, nepieciešamais papildu finansējuma apmērs ir šāds: 2009.gadā – 75 000 latu, sākot ar 2010.gadu, – 135 000 latu. Kopumā Ārlietu ministrijas kompetencē esošo pasākumu īstenošanai 2008.gada budžetā paredzētais finansējums 143 000 latu apmērā plānots budžeta programmās “Ārlietu pārvalde”, “Iemaksas starptautiskajās organizācijās” un “Attīstības sadarbības projekti un starptautiskā palīdzība”.

Iekšlietu ministrijai laikposmā no 2009. līdz 2013.gadam katru gadu būs nepieciešami 289 727 lati, lai nodrošinātu piecu Iekšlietu sistēmas (četru Valsts policijas un viena Valsts robežsardzes) darbinieku dalību Afganistānā Ziemeļatlantijas līguma organizācijas ISAF un Eiropas Savienības EUPOL Afganistan misijās. Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku dalība Afganistānā tiek finansēta saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 22.maija noteikumiem Nr.340 “Kārtība, kādā Valsts robežsardzes, Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm nosūta dalībai starptautiskajās misijās un operācijās, un dalības finansēšanas kārtība”.

Aizsardzības ministra vietā – finanšu ministrs A.Slakteris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!