• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālās trīspusējās sadarbības padome: Par grozījumiem 2008.gada valsts budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2008., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES struktūrfonda ieguldījumu fonda izveidi

Vēl šajā numurā

17.07.2008., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālās trīspusējās sadarbības padome: Par grozījumiem 2008.gada valsts budžetā

 

16.jūlijā notika Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) kārtējā sēde, kurā padomes locekļi diskutēja par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2008. gadam””.

Ministru prezidents Ivars Godmanis norādīja, ka šis ir smags, sabalansēts budžets, kurā līdz ar budžeta samazinājumu paredzēts arī 88 miljonu liels budžeta pieaugums sociālajam budžetam. I.Godmanis atzina, ka sagatavotie budžeta grozījumi ir vērsti uz to, lai netiktu samazināti kredītreitingi ne valstij, ne bankām, līdz ar to arī lai netiktu sadārdzināti resursi. I.Godmanis uzsvēra: mainoties kredītreitingiem, pieaugtu aptuveni 200 000 mājsaimniecību izdevumi, kurām ir kredītsaistības, un tas nebūtu pieļaujams.

Finanšu ministrs Atis Slakteris padomes dalībniekus iepazīstināja ar datiem par 2008.gada budžeta izpildi, kā arī skaidroja 2008.gada valsts budžeta grozījumus. A.Slakteris norādīja: lai arī budžeta ieņēmumu tendences ir līdzīgas 2007.gada valsts budžeta ieņēmumiem, šogad ir jūtams budžeta ieņēmumu kritums.

Tāpat ministrs norādīja, ka Latvijas ekonomiskā situācija ir cieši saistīta ar notikumiem pasaulē, kur ir vērojama ekonomiskā krīze.

NTSP dalībnieki atzina, ka budžets ir atbilstošs šā brīža situācijai, tomēr būtu jādara viss, lai ekonomika turpinātu attīstīties, kā arī lai tiktu stiprināta uzņēmējdarbības vide. Tāpat gan Latvijas Darba devēju konfederācija, gan Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība uzsvēra nepieciešamību laikus sākt konsultācijas ar sociālajiem partneriem par 2009.gada valsts budžetu.

Sēdē tika uzklausīta arī Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas informācija par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā radušos zaudējumu kompensēšanu pārvadātājiem š.g. pirmajā ceturksnī un 2008.gadā, kā arī tika apstiprināts Profesionālās izglītības un nodarbinātības trīspusējās sadarbības apakšpadomes nolikums un Transporta un sakaru nozares trīspusējās sadarbības apakšpadomes nolikums.

Nākamā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēde plānota 10.septembrī.

 

Liena Muraškina,Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!