• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2008., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Edvīnu Valbaku

Vēl šajā numurā

17.07.2008., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 15.jūlijā, tikās ar Somijas vēstnieku Latvijas Republikā Peku Vuoristo, kurš bija ieradies atvadu vizītē Saeimā.

Tikšanās laikā P.Vuoristo atzīmēja Latvijas Dziesmu svētku tradīcijas unikalitāti un pauda gandarījumu par svētku noslēguma koncerta iespaidiem.  

“Mūsu tautai Dziesmu svētki visos laikos ir bijuši ne tikai nozīmīgs kultūras, bet zināmā mērā arī politisks notikums. Padomju laikā tā bija iespēja ar mūzikas palīdzību paust tās latviešiem svarīgās sajūtas, vērtības un domas, kuras neatbalstīja tajā laikā pastāvošā oficiālā vara,” sarunas laikā uzsvēra G.Daudze.

G.Daudze pateicās vēstniekam par ieguldījumu politiskā dialoga, ekonomisko un kultūras sakaru veicināšanā. Saeimas priekšsēdētājs uzteica sadarbību, organizējot viņa oficiālo vizīti Somijā šā gada februārī, kuras ietvaros īpaša uzmanība tika pievērsta enerģētikas jautājumiem.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra: lai nodrošinātu Baltijas jūras valstu enerģētisko neatkarību, jādomā par vienota elektroenerģētikas tīkla attīstību Baltijas jūras reģionā. G.Daudze norādīja, ka Somijas Olkiluoto atomelektrostacija ir labs paraugs, kas apliecina jaunu attīstības pakāpi atomenerģētikā, īpaši radioaktīvo atkritumu uzglabāšanas jomā.

Puses diskutēja arī par nepieciešamību aktīvi strādāt pie atjaunojamo energoresursu izmantošanas.

Tikšanās noslēgumā G.Daudze Somijas vēstniekam pateicībā par darbu tradicionāli pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!