• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mērķi trīs valstīs - kopīgi, problēmas un uzdevumi - līdzīgi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.1999., Nr. 310/311 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mērķi trīs valstīs - kopīgi, problēmas un uzdevumi - līdzīgi (turpinājums)

Vēl šajā numurā

22.09.1999., Nr. 310/311

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mērķi trīs valstīs — kopīgi, problēmas un uzdevumi — līdzīgi

Vakar, 21.septembrī, Rīgā sākās Baltijas valstu augstāko tiesu tiesnešu konference "Baltijas valstu augstākās tiesas — vakar, šodien un rīt"

T.JPG (21294 BYTES) Konferenci rīko Eiropas Padome sadarbībā ar Latvijas Republikas Augstāko tiesu un Latvijas Tiesnešu mācību centru. Ieradušies ne tikai pārstāvji no Igaunijas un Lietuvas augstākajām tiesām, bet arī juristi no Austrijas, Nīderlandes, Polijas, Slovēnijas un, protams, Eiropas Padomes eksperti.

Konferenci atklāja Latvijas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns. Viņš sveica visus klātesošos, piebilstot, ka šeit pirmoreiz kopā pulcējušies Baltijas valstu augstāko tiesu tiesneši, lai runātu par problēmām, kas kopīgas visām trim valstīm.

— Latvijai, Igaunijai un Lietuvai ir kopīga vēsture — tās vienlaikus atguva neatkarību, un arī mūsu mērķi un uzdevumi, kas jārisina, lai integrētos Eiropas Savienībā, ir līdzīgi, jo Baltijas reģionu uzskata par veselu kopumu. Tāpēc ļoti svarīgi palūkoties uz posmu pēc neatkarības atgūšanas, pašreizējo situāciju, kā arī dalīties pieredzē un noteikt virzienus, lai augstākās tiesas efektīvāk strādātu tiesiskuma un demokrātijas stiprināšanā. Tas arī ir galvenais šīs konferences mērķis, — ievadrunā teica A.Guļāns.

Tieslietu minstrs Valdis Birkavs, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns, Eiropas Padomes eksperte Danute Višņevska Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!