• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs - tiekoties ar Dānijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.1999., Nr. 310/311 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstu Zinātņu akadēmiju konferences komunikē

Vēl šajā numurā

22.09.1999., Nr. 310/311

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— tiekoties ar Dānijas ārlietu ministru

Pirmdien, 20.septembrī, ANO Ģenerālās asamblejas 54.sesijas apmeklējuma laikā Ņujorkā LR ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Dānijas ārlietu ministru Nilsu Helvegu Petersenu un Farēru salu pašvaldības priekšsēdētāju Arnfinnu Kalsbergu.

Runājot par Eiropas Savienības paplašināšanos, Dānijas ārlietu ministrs atzīmēja, ka dalībvalstīm palielinās interese par sarunu uzsākšanu ar visām kandidātvalstīm, tomēr no Eiropas Komisijas saņemtie signāli ir īpaši labvēlīgi Latvijai. Indulis Bērziņš uzsvēra, ka Latvijai ir ļoti svarīgi iekļauties pirmajā sarunu grupā, un lūdza Dānijas atbalstu šajā jautājumā.

Amatpersonas apsprieda arī Brīvās tirdzniecības līgumu starp Latviju un Farēru salām. A.Kalsbergs apliecināja, ka šā gada maijā Latvijas pārstāvjiem iesniegtais līguma projekts atbilst Pasaules tirdzniecības organizācijas kritērijiem. Arī Eiropas Komisija ir atzinusi, ka līgums nekādā veidā nevarētu radīt sarežģījumus Latvijas sarunās par iestāšanos Eiropas Savienībā. Abas puses izteica vēlmi pēc iespējas ātrāk pabeigt darbu pie šī līguma un to parakstīt.

Tikšanās laikā N.H.Petersens interesējās par tālāko Valsts valodas likuma likteni. I.Bērziņš pateicās par Dānijas palīdzību, Latvijai sagatavojot Rīcības plānu dalībai NATO, un īsumā iepazīstināja ar Latvijas paveikto šajā jomā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!