• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre: Par Dziesmu un deju svētkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2008., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekam Igaunijā

Vēl šajā numurā

15.07.2008., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre: Par Dziesmu un deju svētkiem

 

“XXIV Vispārējie latviešu Dziesmu un XIV Deju svētki ir spilgti apliecinājuši Latvijas nacionālās kultūras vērtību un spēku globalizācijas apstākļos. Ar dziesmu svētku palīdzību mēs sevi apzināmies kā latviešus. Vakar piedzīvotais svētku noslēguma koncerts, kura emocionālā kulminācijas neapšaubāmi bija Jāzepa Vītola un Ausekļa “Gaismas pils” atskaņojums, radīja sen neizjustas nacionālās vienotības sajūtu un parādīja, ka gadsimtiem ilgo latviešu dziedāšanas tradīciju vēlamies tikpat spoži turpināt,” pēc Dziesmu un deju svētkiem uzsvēra kultūras ministre Helēna Demakova.

Kultūras ministre jau ir izteikusi pateicību Valsts prezidentam Valdim Zatleram un Ministru prezidentam Ivaram Godmanim par piedalīšanos vairākos svētku sarīkojumos. Tāpat ministre izsaka cerību, ka svētku noslēguma koncerta laikā Mežaparka estrādē Valsts prezidenta izteiktais aicinājums iekļaut dziedāšanu jeb mūzikas mācību skolu obligātajās mācību programmās tiks sadzirdēts no Izglītības un zinātnes ministrijas puses. Kā zināms, gan Kultūras ministrija, gan dziesmu svētku virsdiriģenti un mākslinieciskie rīkotāji jau vairākus gadus mēģina pārliecināt Izglītības un zinātnes ministriju par mūzikas mācības nepieciešamību skolās ar nolūku sekmēt dziesmu svētku tradīcijas ilgtspējīgu turpināšanos.

Helēna Demakova pateicas ikvienam cilvēkam, kas piedalījies dziesmu svētku procesā, – gan rīkotājiem, gan dalībniekiem, gan skatītājiem, gan lieldraugiem un citiem atbalstītājiem. Nav šaubu, ka vislielāko ieguldījumu svētku procesā ir devuši diriģenti un koristi, horeogrāfi un dejotāji, folkloristi, lietišķās mākslas meistari, koklētāji, pūtēju orķestru dalībnieki un citi tautas tradīciju kopēji visā Latvijā, kuri iepriekšējos piecus gadus ir gatavojušies svētku nedēļai – bez viņu entuziasma nekas nevarētu notikt. Ministre īpaši pateicas visiem svētku mākslinieciskajiem vadītājiem un to komandām, kuri ir rūpējušies par augstu māksliniecisko līmeni. Helēna Demakova atzīmē kopumā ļoti sekmīgo Dziesmu svētku biroja veikumu Romāna Vanaga vadībā un visas Kultūras ministrijas komandas darbu valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas vadībā.

Kultūras ministre pateicas arī vairāk nekā 300 brīvprātīgajiem, kas palīdzēja nodrošināt svētku organizatorisko norisi, un sabiedriskās kārtības un cilvēku veselības sargiem.

 

Kristīne Zvirbule, Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!