• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu dalību akcijā "Latvija – miera zeme". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2008., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas ikdienas darbiem 2008.gada 8.–10.jūlijā (kalendārs)

Vēl šajā numurā

15.07.2008., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu dalību akcijā “Latvija – miera zeme”

 

Saeimas deputāti piedalījās akcijā “Latvija – miera zeme”, kas notiek starptautiskā labdarības projekta “Miera kauss” (The Chalice of Peace) ietvaros.

Atklāšanas uzrunā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzsvēra, ka uzņemt Saeimas namā akciju “Latvija – miera zeme” ir patiess prieks. “Latvija ar savu līdzdalību šajā akcijā apliecina, ka mums ir svarīgi, lai pasaulē valdītu tādas vērtības kā miers un cilvēkmīlestība,” apliecināja Saeimas priekšsēdētājs.

Vairāk nekā 25 deputāti mākslinieku vadībā piedalījās bareljefa veidošanā uz molberta. Tāpat klātesošajiem bija iespēja iepazīties ar fotomateriāliem, kuros attēloti dažādi projekta attīstības posmi, un ierakstīt projekta novēlējuma grāmatā savus vēlējumus un atziņas. Saeimas priekšsēdētājs ierakstīja: “Māksla ir labākais veids kā uzrunāt un vienot dažādu tautu un kultūru cilvēkus.”

Akcijas “Latvija – miera zeme” veltīta Apvienoto Nāciju Organizācijas Starptautiskajai miera dienai, un tās mērķis ir veicināt dialogu starp kultūrām un sniegt ieguldījumu pasaules dabas un kultūras mantojuma saglabāšanā.

Akcija sastāv no trīs posmiem, kur pirmajā posmā ievērojamām personām tiek pasniegts grafisks mākslas darbs, kas izpildīts mecotinta tehnikā. Otrajā posmā – uz grafiskā mecotinta pamata tiks veidots skulpturāls veidojums – bareljefs, kura veidošanā piedalās Baltijas valstu parlamentārieši un sabiedrībā pazīstami cilvēki. Savukārt trešajā posmā bareljefs tiks atliets bronzā un uzstādīts pasaules valstīs, kas tiek uzskatītas par kultūras un garīguma centriem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!