• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178019

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekam Spānijā

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Maskavā

8.jūlijā noslēdzās finanšu ministra un Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas (SVK) priekšsēdētāja Ata Slaktera vizīte Maskavā. Tiekoties ar komisijas līdzpriekšsēdētāju Igoru Levitinu, izdevies izpildīt galveno uzdevumu – vienoties par otrās SVK sēdes organizēšanu šā gada septembrī Pleskavā vai Sanktpēterburgā.

Finanšu ministrs A.Slakteris norāda: “Esmu gandarīts par konstruktīvo dialogu, kas izveidojās tikšanās laikā. Kopā ar komisijas pārstāvjiem no Krievijas puses ir izdevies pārrunāt lielāko daļu svarīgāko jautājumu un vienoties par nākamās SVK sēdes organizēšanu.

Pēc sarunas ar I.Levitinu finanšu ministrs A.Slakteris tikās arī ar jaunizveidotās Krievijas Federācijas Robežu apbūves valsts aģentūras priekšsēdētāja vietnieku Viktoru Jeļcovu, lai vienotos par saskaņotu Latvijas–Krievijas robežas attīstību. Sarunas gaitā amatpersonas uzsvēra savstarpējas koordinācijas un vienotas rīcības nepieciešamību robežas apbūves jomā.

Latvija ir viena no pirmajām valstīm, ar ko tikās nesen izveidotā Krievijas Robežu apbūves aģentūra. Tā kā Latvijas robeža ar Krieviju ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža, ļoti svarīgi ir panākt saskaņotu abu valstu rīcību robežas attīstības jautājumos, kā arī nodrošināt veiksmīgai sadarbībai nepieciešamo pieredzes apmaiņu no Latvijas puses,” sacīja A.Slakteris.

Viens no nākamajiem soļiem robežas attīstības jautājumu risināšanā varētu būt Robežas demarkācijas komisijas izveide. Latvija jau ir pabeigusi darbu pie Demarkācijas komisijas izveides un informējusi par to Krievijas kolēģus.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!