• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par politiskās grupas izveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aviobiļešu cenām

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par politiskās grupas izveidi

Eiropas Parlaments paaugstina slieksni politiskās grupas izveidei. Pēc vēlēšanām 2009.gadā, lai izveidotu politisko grupu Eiropas Parlamentā, būs nepieciešams, lai to veidotu vismaz 25 deputāti no vismaz septiņām dalībvalstīm. Parlaments 9.jūlijā atbalstīja izmaiņas savā reglamentā, 481 deputātam balsojot par, 203 pret un 26 atturoties.

Pašlaik, lai izveidotu politisko grupu Eiropas Parlamentā, nepieciešama vismaz 20 deputātu dalība (2,5% no visa EP deputātu skaita), un grupā jābūt pārstāvētai vismaz piektdaļai valstu, t.i., vismaz sešām valstīm. 9.jūlijā, apstiprinot R.Korbeta (Sociāldemokrātu grupa Eiropas Parlamentā) ziņojumu, Parlaments slieksni paaugstināja līdz 25 deputātiem (3,3% kopējā EP deputātu skaita). Tā EP noteikumi ir pietuvināti valstīs plašāk izplatītajai praksei.

Īpašs noteikums paredzēts gadījumam, ja grupas locekļu skaits ir zem reglamentā noteiktā sliekšņa. Priekšsēdētājs, saņemot priekšsēdētāju konferences piekrišanu, var atļaut darbību turpināt, ja izpildīti šādi noteikumi: deputāti joprojām pārstāv vismaz vienu piektdaļu no dalībvalstīm un grupa ir pastāvējusi vairāk nekā vienu gadu. Ja ir pietiekami pierādījumi, ka grupa varētu darboties ar negodprātīgiem nolūkiem, šo atkāpi var atteikt.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!