• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiesiskās palīdzības līgumu ar ASV (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17801

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.370

Par R.Zīles komandējumu

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tiesiskās palīdzības līgumu ar ASV

Turpinājums

no 1.lpp.

Atbildot uz "Latvijas Vēstneša" jautājumu, Dž.Holmss pastāstīja, ka analogus līgumus ASV noslēgusi arī ar mūsu kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu un ka aptuveni šajā pašā laikā notiek ratifikācijas rakstu apmaiņa arī Viļņā un Tallinā.

Latvijas un ASV līgums par savstarpējo tiesisko palīdzību krimināllietās tika parakstīts 1997. gada 13. jūnijā Vašingtonā, to parakstīja ASV valsts sekretāre Madeleine Olbraita un Latvijas toreizējais ārlietu ministrs Valdis Birkavs. Līgums nodrošinās sadarbību apmaiņā ar pierādījumiem un liecībām tiesas procesos, valdības dokumentu izmantošanā, aizdomās turēto meklēšanā un aizturēšanā, īpašuma konfiscēšanā, kā arī ieslodzīto pārvietošanā un transportēšanā.

"Šis līgums var kļūt par efektīvu ieroci cīņā pret plaša spektra kriminalitāti, ieskaitot narkotiku izplatīšanas noziegumus," 1998. gada 28. janvārī šī līguma sakarā ASV prezidents Bils Klintons rakstīja Savienoto Valstu Senātam, uzsverot, ka līgums "paver plašas sadarbības iespējas kriminālistikā".

Tagad ASV Informācijas dienesta paziņojumā teikts, ka ar šo līgumu Latvija un ASV apliecina vēlmi uzlabot abu valstu tiesībsargājošo iestāžu darba efektivitāti izmeklēšanā, apsūdzības uzturēšanā un noziedzības novēršanā. Noziedzība ir kļuvusi starptautiska, un lielākie noziedzīgie grupējumi reti darbojas vienas valsts robežās. Šāda starptautiska sadarbība neļauj noziedzniekiem izvairīties no soda, pārceļoties uz citu valsti," teikts ASV Informācijas dienesta paziņojumā.

Līgums stājies spēkā līdz ar ratifikācijas rakstu apmaiņas brīdi.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!