• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beļģijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas vienošanos par apbedījumiem

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beļģijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 9.jūlijā tikās ar Beļģijas Karalistes vēstnieku Latvijas Republikā Kristianu Verdonku, kurš bija ieradies atvadu vizītē Saeimā.

G.Daudze un K.Verdonks pārrunāja abu valstu līdzšinējo sadarbību, īpaši atzinīgi vērtējot ekonomisko attiecību attīstību, jo no 2004.gada Latvijas un Beļģijas tirdzniecības kopējais apjoms ir dubultojies.

“Latvijā ir ārvalstu investoriem draudzīga ekonomiskā vide – gan pateicoties mūsu stratēģiski izdevīgajai atrašanās vietai, gan brīvās ekonomikas zonām un zemajam uzņēmumu ienākuma nodoklim,” uzsvēra G.Daudze. Viņš norādīja, ka Latvija būtu īpaši ieinteresēta apgūt Beļģijas ostu veiksmīgo pieredzi sadarbības projektu īstenošanā.

Puses vienojās, ka vienlīdz svarīgi ir domāt par tūrisma attīstību, lai piedāvātu iespēju Latvijas un Beļģijas iedzīvotājiem tuvāk iepazīt abu valstu kultūras dzīvi un tradīcijas. K.Verdonks norādīja, ka viens no sadarbības virzieniem varētu būt studentu un mācībspēku apmaiņas programmu īstenošana.

Pārrunājot abu valstu līdzšinējo pieredzi, kā viens no veiksmīgākajiem piemēriem tika minēta Baltijas asamblejas un Beniluksa valstu parlamentu sadarbība, kuras rezultātā šā gada aprīlī Latvijā notika kopīgi organizēta konference “Cīņa pret cilvēku tirdzniecību”.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Lisabonas līguma ratifikācijas procesu Eiropas Savienības dalībvalstīs, kuras to vēl nav izdarījušas, un vienojās, ka šobrīd galvenais ir izprast Īrijas referenduma rezultāta iemeslus.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze pateicās vēstniekam par aktīvo darbu, uzsverot, ka K.Verdonks ir pirmais Beļģijas rezidējošais vēstnieks Latvijā un viņa darbības laikā mūsu valstī ir atvērta Beļģijas vēstniecība.

Vēstnieka K.Verdonka laikā ir bijis ļoti aktīvs politiskais dialogs un vizīšu apmaiņa starp Latviju un Beļģiju – mums ir bijis gods uzņemt savā valstī arī beļģu karali Albertu II, norādīja Saeimas priekšsēdētājs. Puses vienojās, ka nākotnē jāturpina veicināt abu valstu divpusējās attiecības gan parlamentārā, gan izpildvaras līmenī.

Tikšanās noslēgumā G.Daudze Beļģijas vēstniekam pateicībā par darbu tradicionāli pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!