• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot atvadu vizītē Somijas un Zviedrijas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2008., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.07.2008., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot atvadu vizītē Somijas un Zviedrijas vēstniekus

Valsts prezidents Valdis Zatlers 7.jūlijā Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Somijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Peku Vuoristo un Zviedrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jēranu Hokansonu.

Sarunas gaitā ar Somijas vēstnieku Latvijā P.Vuoristo Valsts prezidents izteica vēstniekam pateicību par ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību pilnveidošanā un kultūras sakaru nostiprināšanā. Sarunas gaitā apspriesta V.Zatlera plānotā darba vizīte Somijā, kuras ietvaros Valsts prezidentam plānotas tikšanās ar Somijas premjerministru Mati Vanhanenu, Somijas ārlietu un ekonomikas ministru, kā arī dalība Pori pilsētas 450 gadu jubilejā. Tāpat sarunas gaitā abas amatpersonas bija vienisprātis, ka Somijas prezidentes Tarjas Halonenas vizīte Latvijā Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku laikā kalpo par lielisku liecību abu valstu tautu un valstu vadītāju labajām attiecībām. Abas amatpersonas vienojās, ka dziesmu un deju svētki ir labs paraugs tam, kā globalizētās sabiedrības apstākļos veicināt tautas identitātes pastāvīgumu. Sarunas noslēgumā V.Zatlers pauda cerību, ka arī nākamais Somijas pārstāvis Latvijā tikpat ieinteresēti un aktīvi strādās abu valstu divpusējo attiecību attīstīšanā. Par nopelniem Latvijas labā Valsts prezidents vēstniekam pasniedza trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Sarunā ar Zviedrijas vēstnieku Latvijā J.Hokansonu Valsts prezidents atzīmēja vēstnieka personisko ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā, īpaši uzsverot panākumus izglītības jomā un veiksmīgo Stokholmas Ekonomikas augstskolas darbu. Tāpat apspriestas Eiropas Savienības aktualitātes pēc Īrijā notikušā referenduma par Lisabonas līgumu un referenduma radītās sekas ES politiskās un institucionālās reformas kontekstā. Pārrunāti arī drošības politikas jautājumi, tajā skaitā arī Latvijas un Zviedrijas iesaiste Afganistānas atjaunošanā. Sarunas noslēgumā V.Zatlers pateicās par Zviedrijas aktīvo iesaisti, risinot jautājumu par situāciju Gruzijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!