• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 7.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2008., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skan un viļņo lielie Latvijas dziedāšanas – divdesmit ceturtie – un dejošanas – četrpadsmitie – svētki Rīgā

Vēl šajā numurā

09.07.2008., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 7.jūlijā

AM: Par Aizsardzības ministrijas nolikumu

7.jūlijā Ministru kabinetā (MK) apstiprināti Aizsardzības ministrijas (AM) iesniegtie grozījumi MK noteikumos Nr.236 “Aizsardzības ministrijas nolikums”. Grozījumi AM nolikumā izstrādāti, lai precizētu AM funkcijas un veicamos uzdevumus.

Nozīmīgākie jauninājumi AM nolikumā ir: ministrijas funkciju starpā tiek atsevišķi izdalīta politikas īstenošana militārās izglītības un zinātnes jomā. Ministrijas uzdevumos tiek precizēta tās loma dažādo organizāciju drošības un aizsardzības politikas veidošanā, atsevišķi izdalīta divpusējā un daudzpusējā starptautiskā sadarbība, ārvalstu bruņoto spēku piesaistīšana valsts apdraudējuma gadījumā, kā arī ministrijas loma jaunatnes patriotiskās audzināšanas, zinātnes un sabiedrības informēšanas jomā.

Līdzšinējais AM nolikums tika pieņemts 2003.gadā – pirms Latvijas iestāšanās Ziemeļatlantijas līguma organizācijā un Eiropas Savienībā. Dalība šajās organizācijās pakāpeniski ir ieviesusi korekcijas AM darbībā. Papildus AM jau vairākus gadus piešķir finansējumu aktuālu zinātnisko pētījumu finansēšanai, kā arī tās pakļautībā ir izveidots Jaunsardzes centrs, kura darbības mērķis ir jaunatnes izglītošana valsts aizsardzības jomā, kā arī pilsoniskās apziņas un patriotisma veicināšana. Ir attīstījusies arī militārās izglītības sistēma, kuras nodrošināšanai ir izveidotas Nacionālo bruņoto spēku skolas un Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, līdz ar to valsts politikas īstenošanas organizēšana un koordinēšana militārās izglītības jomā ir kļuvusi par būtisku AM funkciju.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

FM: Par pavadzīmēm ar Valsts ieņēmumu dienesta numuriem

Lai samazinātu resursus, kas nodokļu maksātājam nepieciešami, sagatavojot pārskatu par pavadzīmju numuru izlietojumu, Finanšu ministrija ir izstrādājusi atbilstošus grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos par pavadzīmēm ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) piešķirtiem numuriem. 7.jūlijā izmaiņas tiesību aktā tika apstiprinātas valdībā. Šobrīd VID norit kvalitatīvās dokumentu skenēšanas ieviešana, īstenojot Dokumentu digitalizācijas sistēmas izstrādes un ieviešanas projektu, kas nodrošinās efektīvāku resursu izlietojumu, uzlabos un pilnveidos VID sniegtos pakalpojumus. Projekta ieviešanas gaitā ir veikta skenējamo dokumentu formu analīze un pārveidošana skenēšanai piemērotā formātā.

Sekmējot projekta īstenošanu, Finanšu ministrija ir sagatavojusi grozījumus, kas paredz svītrot noteikumu 3.pielikumu “Pārskats par pavadzīmju numuru izlietojumu”. Turpmāk netiks reglamentēta iesniedzamā pārskata veidlapa. Tā vietā tiks noteikta pārskatā par pavadzīmju numuru izlietojumu norādāmā informācija.

VID izstrādātās kvalitatīvai dokumentu skenēšanai piemērotās veidlapas būs iespējams aizpildīt gan ar roku, gan elektroniski. Aizpildot minēto pārskatu elektroniski, atsevišķa pārskatā norādāmā informācija tiks aprēķināta automātiski, kā arī tiks izdoti brīdinājuma paziņojumi, ja informācija norādīta nekorekti. Šobrīd nodokļu maksātāju papīra dokumentu veidā iesniegtos pārskatus par pavadzīmju numuru izlietojumu manuāli ievada VID Nodokļu informācijas sistēmas datubāzē.

Kvalitatīvā dokumentu skenēšana ir automatizēta datu ievades sistēma, ar kuras palīdzību datorprogramma spēj informāciju, no speciāli izstrādātas papīra formas dokumentiem ieskenējot, nolasīt, identificēt un automātiski ievadīt datubāzē. Kvalitatīvās dokumentu skenēšanas norisei nepieciešama skenējamo dokumentu formu izveidošana skenēšanai piemērotā formā.

FM: Par ārvalstu finanšu palīdzības asignējumu apturēšanas kārtību

Valdība 7.jūlijā atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavoto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu par ES politiku instrumentu vai ārvalstu finanšu palīdzības asignējumu apturēšanas, atjaunošanas vai atsaukšanas kārtību. MK noteikumi reglamentē kārtību, kādā Valsts kase (VK) ES politiku instrumentu vai ārvalstu finanšu palīdzības finansējuma saņēmējam uz laiku aptur vai atsauc asignējumu projekta īstenošanai, ja laikus nav iesniegti pārskati par projekta īstenošanu vai finansējuma pieprasījumu, tai skaitā maksājuma pieprasījums.

Atbilstoši MK noteikumiem VK, saņemot ES politiku instrumentu vai ārvalstu finanšu palīdzības projektu uzraugošās iestādes norādījumu par asignējuma apturēšanu vai atsaukšanu, aptur finansējuma saņēmēja attiecīgā konta darbību un informē par to finansējuma saņēmēju, nozares ministriju un uzraugošo iestādi.

MK noteikumi reglamentē, ka pēc pārskatu saņemšanas uzraugošā iestāde dod norādījumu VK atjaunot apturēto asignējumu finansējuma saņēmējam. VK vienas darbdienas laikā atjauno attiecīgā projekta konta darbību un informē par to finansējuma saņēmēju, nozares ministriju un uzraugošo iestādi. MK noteikumu projekts par ES politiku instrumentu vai ārvalstu finanšu palīdzības asignējumu apturēšanas, atjaunošanas vai atsaukšanas kārtību izstrādāts, īstenojot precizēto valdības 100 dienu plānu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

IeM: Par Nelegālās imigrācijas reģistra uzturēšanas un izmantošanas noteikumiem

Ministru kabinets 7.jūlijā atbalstīja Iekšlietu ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu “Nelegālās imigrācijas reģistra uzturēšanas un izmantošanas noteikumi”.

Reģistra izveidošanas mērķis ir vienā sistēmā uzkrāt, sistematizēt un veikt datu aktualizāciju par visiem ārzemniekiem, kuri pārkāpuši ieceļošanas un uzturēšanās nosacījumus un kuri saskaņā ar Imigrācijas likumu bijuši aizturēti, izraidīti piespiedu kārtā vai kuriem izsniegti izbraukšanas rīkojumi.

Reģistrs Valsts robežsardzes amatpersonām atvieglos ārzemnieka identificēšanas un izraidīšanas procedūru, kas savukārt saīsinās cilvēktiesību ierobežojušu pasākumu ilgumu. MK noteikumu projekts paredz noteikt iestādes, kurām ir tiesības saņemt sistēmā iekļauto informāciju savu funkciju veikšanai.

IeM: Par lauka virtuvju ziedošanu bērnu labdarības centram

Ministru kabinets 7.jūlijā atbalstīja Iekšlietu ministrijas ieceri ziedot reliģiskajai organizācijai “Latvijas Kristīgā misija” divas lauka virtuves. Iekšlietu īpašumu valsts aģentūras grāmatvedības uzskaitē esošās divas autopiekabināmas virtuves KP-42P tiek ziedotas Latvijas Kristīgās misijas bērnu labdarības centra “Norkalni” attīstībai. Lauka virtuves centrs izmantos, rīkojot vasaras un ziemas nometnes bāreņiem, bērniem no daudzbērnu, mazturīgām, krīzes ģimenēm, bērnu namiem un patversmēm.

Latvijas Kristīgās misijas bērnu labdarības centra organizētās nometnes Ropažu pagasta “Norkalnos” no 2004.gada līdz 2007.gadam apmeklējuši apmēram 5000 bērnu.

Pārsvarā nometnes notiek vasarā, izmantojot teltis un vasaras virtuvi, kur ēdiens tiek gatavots pārvietojamā krāsnī, taču tā ir nolietojusies un vairs nav ekspluatējama.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!