• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - ANO Ģenerālās asamblejas 54.sesijā - sarunā ar Latvijas Bankas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— ANO Ģenerālās asamblejas 54.sesijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga svētdien, 19. septembrī, devās darba vizītē uz ANO Ģenerālās asamblejas 54. sesiju, kuras laikā rīt, 22. septembrī, uzstāsies ar runu. Uzrunājot pasaules valstu vadītājus, Valsts prezidente paudīs Latvijas redzējumu turpmākai ANO darbībai un pieskarsies aktuālām reformām, ieejot nākamā gadu tūkstotī. Lai sekmētu ANO un Latvijas ciešāku sadarbību, V.Vīķe–Freiberga plāno asamblejas laikā tikties ar ANO ģenerālsekretāru Kofi Annanu.

Izmantojot iespēju apmeklēt šo starptautisko forumu, darba vizītes laikā Valsts prezidente centīsies pārrunāt ar attiecīgām ASV amatpersonām Latvijas un ASV divpusējās attiecības, Latvijas integrāciju Eiropas un transatlantiskajās struktūrās un ASV tālāko iesaisti Baltijas jūras reģionā Ziemeļeiropas iniciatīvas ietvaros. Valsts prezidente tiksies ar ASV valsts sekretāri Madelaini Olbraiti, ASV Kongresa, Aizsardzības ministrijas un pētniecības institūtu pārstāvjiem.

Vizītes ietvaros V.Vīķe–Freiberga uzrunās Kolumbijas universitātes mācībspēkus un studentus, tiksies ar Norvēģijas premjerministru Šel Magni Bundevīku, Amerikas ebreju organizācijas pārstāvjiem un apmeklēs trimdas latviešu sabiedrību.

Lai veicinātu Latvijas un ASV ekonomisko sadarbību, darba vizītes laikā Valsts prezidentei būs pārrunas ar ASV uzņēmējiem. Ieplānotas intervijas ar vairākiem nozīmīgiem izdevumiem un ziņu aģentūrām.

Valsts prezidentes delegācijas sastāvā ietilpst ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, Valsts prezidenta Kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, Valsts prezidentes padomnieks ārlietās Rihards Muciņš, Ārlietu ministrijas 4. politiskā departamenta direktors Ivars Pundurs, konsultante Dzintra Innus, prezidenta protokola vadītāja Evija Ķēniņa, kinooperators Māris Svilāns, Valsts prezidentes personiskās apsardzes virsnieks.

Kā iepriekš plānots, vizīte ANO Ģenerālajā asamblejā Valsts prezidenta Kancelejai izmaksās 18 448 latus, tai skaitā ceļa izdevumi — 10 440 un viesnīcu izdevumi 5 280 latu.

V2.JPG (20241 BYTES)
Latvijas Bankas prezidents Einārs Repše dāvina Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai Latvijas Bankas izlaisto zelta 10 latu monētu

V1.JPG (20065 BYTES)
Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu vārda dienā sveic Latvijas Bankas valdes priekšsēdētājs un bankas viceprezidents Ilmārs Rimšēvičs

— sarunā ar Latvijas Bankas vadību

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piektdien, 17.septembrī, tikās ar Latvijas Bankas prezidentu Eināru Repoši un viceprezidentu Ilmāru Rimšēviču.

V.Vīķe–Freiberga pateicās E.Repšem par ieguldījumu nacionālās valūtas stiprināšanā. E.Repše un I.Rimšēvics iepazīstināja Valsts prezidenti ar Latvijas Bankas darbību, tās monetāro politiku un aktivitātēm komercbanku uzraudzībā.

V.Vīķe–Freiberga interesējās par Latvijas Bankas viedokli attiecībā uz valsts makroekonomisko un nacionālo valūtas stabilitāti. Sarunā Latvijas Bankas pārstāvji uzsvēra, ka ir vērojama valdības virzība budžeta sabalansēšanā nākamajam gadam. Valsts prezidente izteica gandarījumu par šādu vērtējumu. E.Repše uzsvēra, ka šaubām par lata stabilitāti nav pamata, jo gan Latvijas Bankas monetārā politika, gan Latvijas Bankas rīcībā esošās valūtas rezerves nodrošinās lata stabilitāti.

Valsts prezidente vēlējās uzzināt, kā Rīgas komercbankas sanācija ir vērtējama no brīvās konkurences viedokļa. E.Repše atzina, ka jautājums zināmā mērā ir pretrunīgs, taču, ņemot vērā to, ka Latvijas banku sistēma ir stabila un Rīgas komercbankas darbībā nebija vērojamas nelikumīgas darbības, Latvijas Banka ir izšķīrusies par šīs bankas sanāciju.

V.Vīķe–Freiberga izteica gandarījumu par Latvijas Bankas līdzšinējo darbību un to, ka tā guvusi iedzīvotāju uzticību.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

a

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!