• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2008. gada 5. jūnija saistošie noteikumi Nr. 17 "Liepājas pilsētas administratīvās atbildības noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2008., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177823-liepajas-pilsetas-administrativas-atbildibas-noteikumi

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas saistošie noteikumi Nr.19

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2007.gada 22.novembra saistošajos noteikumos Nr.20 "Par Liepājas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās"

Vēl šajā numurā

08.07.2008., Nr. 103

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 17

Pieņemts: 05.06.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.17

Liepājā 2008.gada 5.jūnijā (prot. Nr.8, 42.§)

Liepājas pilsētas administratīvās atbildības noteikumi

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 43.pantu

1. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

1.1. Šo saistošo noteikumu uzdevums ir aizsargāt sabiedrisko kārtību Liepājas pilsētā, veidot veselīgu, drošu un estētisku dzīves vidi, aizsargāt dabas un kultūras pieminekļus, novērst tiesību pārkāpumus, kā arī veicināt iedzīvotāju apzinīgu attieksmi pret saviem pienākumiem un atbildību sabiedrības priekšā.

1.2. Par Liepājas pilsētas domes (turpmāk – Dome) izdoto saistošo noteikumu neievērošanu personas saucamas pie administratīvās atbildības, pamatojoties uz šiem noteikumiem.

1.3. Noteikumi piemērojami gadījumos, kad pārkāpums, par kuru paredzēta administratīvā atbildība, izdarīts Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā.

1.4. Par Domes izdoto saistošo noteikumu pārkāpšanu pārkāpējam piemērojams brīdinājums vai naudas sods. Maksimālais naudas sods, kāds uzliekams par saistošo noteikumu pārkāpšanu, fiziskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz tūkstoš latiem. Administratīvais sods par saistošo noteikumu pārkāpumu uzliekams Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētajā procesuālajā kārtībā, ievērojot Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktos soda uzlikšanas pamatprincipus.

1.5. Sastādīt administratīvo pārkāpumu protokolus, izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas un uzlikt administratīvos sodus par Domes izdoto saistošo noteikumu pārkāpumiem ir tiesīga Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Liepājas pilsētas Pašvaldības policija” (turpmāk – Pašvaldības policija) un citas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā norādītās institūcijas un amatpersonas.

1.6. Lietvedība administratīvo pārkāpumu lietās veicama normatīvajos aktos noteiktajā procesuālajā kārtībā.

1.7. Administratīvā pārkāpuma lietā pieņemto lēmumu var pārsūdzēt (apstrīdēt):

1.7.1. Pašvaldības policijas (amatpersonas) lēmumu var apstrīdēt padotības kārtībā augstākai amatpersonai, bet tās lēmumu – pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā;

1.7.2. Liepājas pilsētas pašvaldības amatpersonas lēmumu – Administratīvajā rajona tiesā;

1.7.3. citas institūcijas (amatpersonas) lēmumu var apstrīdēt padotības kārtībā augstākā institūcijā, bet tās lēmumu – pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā;

1.7.4. Domes Administratīvās komisijas lēmumu – Administratīvajā rajona tiesā.

1.8. Administratīvā soda uzlikšana neatbrīvo personu, kura izdarījusi administratīvo pārkāpumu, no tā pienākuma izpildīšanas, par kura nepildīšanu uzlikts administratīvais sods.

1.9. Par Domes saistošo noteikumu pārkāpšanu iekasētā soda nauda tiek ieskaitīta Liepājas pilsētas pašvaldības budžetā.

SEVIŠĶĀ DAĻA

2. BŪVJU UN IELU UZTURĒŠANA KĀRTĪBĀ

2.1. Par būves neuzturēšanu tādā kārtībā, lai tā neapdraudētu personu drošību, veselību un mantu, kā arī nebojātu pilsētas ainavu, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no simt līdz tūkstoš latiem.

2.2. Par logu nomaiņu bez vai neatbilstoši Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Liepājas pilsētas būvvalde” (turpmāk – Būvvalde) saskaņotai logu nomaiņas pasei vai būvprojektam izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divdesmit līdz simt latiem, bet juridiskajām personām – no simt līdz piecsimt latiem.

2.3. Par būvju fasādes remontēšanu un krāsošanas bez Būvvaldē saskaņotas fasādes krāsu pases vai būvprojekta izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divdesmit līdz simtpiecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no piecdesmit līdz piecsimt latiem.

2.4. Par būves patvarīgu apzīmēšanu ar dažādiem zīmējumiem un uzrakstiem, ja tie redzami no ielas vai blakus esošajiem īpašumiem, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

2.5. Par ēkas numurzīmju vai ielas nosaukuma plākšņu neizlikšanu tam paredzētajās vietās izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fizikajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām līdz simt latiem.

2.6. Par ēkas numurzīmju vai ielas nosaukuma plākšņu neuzturēšanu saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divdesmit pieciem latiem, bet juridiskajām personām līdz piecdesmit latiem.

2.7. Par veļas žāvēšanu (izkāršanu) vai priekšmetu novietošanu daudzdzīvokļu mājās uz balkoniem un lodžijām virs barjeras augstuma, ārpus balkona vai lodžijas, kā arī gar namu fasādēm izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

2.8. Par pazemes inženiertīklu izbūvi vai remontdarbu uzsākšanu bez rakšanas darbu atļaujas (būvatļauja) uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz tūkstoš latiem.

2.9. Par pazemes inženiertīklu izbūves un citu būvdarbu veikšanu, nenodrošinot gājēju drošu pārvietošanos, kā arī iespēju iebraukt pagalmos un iekļūt ēkās, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no divsimt piecdesmit līdz tūkstoš latiem.

2.10. Par pagaidu apvedceļu neuzturēšanu kārtībā, veicot inženiertīklu izbūves vai citus būvdarbus, uzliek naudas sodu no simtpiecdesmit līdz tūkstoš latiem.

2.11. Par pazemes inženiertīklu sabojāšanu, veicot rakšanas darbus, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no simt līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no divsimt līdz tūkstoš latiem.

2.12. Par rakšanas darbu izpildes termiņu neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, juridiskajām personām – no simtpiecdesmit līdz tūkstoš latiem.

2.13. Par nojauktā un neatjaunojamā akmens un cita atkārtoti izmantojamā seguma nenodošanu glabāšanā sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Komunālā pārvalde” (turpmāk – SIA “Komunālā pārvalde”) uzliek naudas sodu fiziskajām personām no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām no simt­piecdesmit līdz tūkstoš latiem.

2.14. Par tranšeju un būvbedru rakšanu pazemes inženierkomunikāciju inženiertīklu izbūvei un to aizbēršanu, pārkāpjot noteikto darbu veikšanas kārtību, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no simtpiecdesmit līdz piecsimt latiem.

2.15. Par ūdens sūknēšanu no būvbedrēm, tranšejām un akām tieši uz brauktuves vai ietves, neizmantojot pie sūkņa noteces ierīkotu nostādinātāju, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.

2.16. Par liekās grunts un citu materiālu neaizvākšanu 24 stundu laikā pēc tranšejas aizbēršanas izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.

2.17. Par avārijas pazemes inženiertīklos likvidēšanas uzsākšanu bez paziņošanas valsts akciju sabiedrībai “Latvijas valsts ceļi” (turpmāk – VAS “Latvijas valsts ceļi”), SIA “Komunālā pārvalde” un Būvvaldei izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.

2.18. Par avārijas darbu vietas nenožogošanu darbu veikšanas zonā vai neapgaismošanu naktī uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz piecsimt latiem.

2.19. Par ielu seguma neatjaunošanu pēc pazemes inženierkomunikāciju avārijas likvidēšanas 24 stundu laikā maģistrālajās un 48 stundu laikā pārējās ielās izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.

2.20. Par pazemes inženiertīklu izbūves un remonta darbu veikšanu, aizbildinoties ar avārijas darbiem, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.

2.21. Par zaļo stādījumu un virszemes ceļu būvju elementu (aizsargstabiņi, transporta un gājēju nožogojumi u.c.) neatjaunošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.

2.22. Par inženierkomunikāciju izbūves darbu, ielu un ietvju segumu atjaunošanas darbu nenodošanu ekspluatācijā izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no simt līdz piecsimt latiem.

2.23. Par pazemes inženiertīklu ekspluatāciju pirms to nodošanas ekspluatācijā izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no simtpiecdesmit līdz tūkstoš latiem.

2.24. Par izbūvēto pazemes inženiertīklu neuzmērīšanu pirms tranšeju un būvbedru aizbēršanas vai izpildu uzmērījumu neiesniegšanu Būvvaldē uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem.

2.25. Par pārvietošanos pa pilsētas ielām un laukumiem ar kāpurķēžu transportu uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz tūkstoš latiem.

2.26. Par negabarīta un smagas kravas pārvadāšanu bez VAS “Latvijas valsts ceļi” un SIA “Komunālā pārvalde” izsniegtām rakstiskām atļaujām uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz tūkstoš latiem.

2.27. Par nenoslēgtām inženierkomunikāciju kontrolakām un lietus ūdens uztvērējakām izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu juridiskajām personām līdz tūkstoš latiem.

2.28. Par būvmateriālu vai grunts novietošanas laukumu ierīkošanu zaļo stādījumu, ielu, meža, parka zonās uzliek naudas sodu fiziskajām personām no piecdesmit līdz simt latiem, bet juridiskajām personām – no simt līdz piecsimt latiem.

3. APSTĀDĪJUMU AIZSARDZĪBA UN UZTURĒŠANA

3.1. Par koku un krūmu stādīšanu Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā (izņemot savrupmājas) bez saskaņota lab­iekārtošanas projekta izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem.

3.2. Par atkritumu (dubļu, citu saslauku, sniega, ledus krāvumu izveidošanu) mešanu uz apstādījumiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz simt latiem.

3.3. Par koku, krūmu bojāšanu (izdarot tajos ieskrāpējumus, aizzāģējot u.tml.) vai laušanu apstādījumos izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz simt latiem.

3.4. Par skulptūru, solu, žogu un citu labiekārtojuma elementu bojāšanu uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

3.5. Par koku sakņu atkailināšanu apstādījumos tuvāk par 1,5 m no stumbra vai koku sakņu pie stumbra apbēršanu ar zemi vai būvgružiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem.

3.6. Par koku un krūmu, tai skaitā nokaltušu un slimu koku izciršanu, apgriešanu, bez Liepājas pilsētas pašvaldības Vides daļas izsniegtas atļaujas uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz tūkstoš latiem.

4. ĪPAŠUMU UN TIEM PIEGULOŠO TERITORIJU UZKOPŠANAUN UZTURĒŠANA

4.1. Par piegulošās publiskās lietošanas teritorijas neuzturēšanu kārtībā izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz tūkstoš latiem.

4.2. Par bīstamo vietu, kurās iespējama sniega vai ledus krišana no jumtiem, dzegām, notekcaurulēm vai balkoniem, nenorobežošanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no pieciem līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no piecdesmit līdz tūkstoš latiem.

4.3. Par drošības noteikumu neievērošanu, tīrot sniegu vai ledu no jumtiem, dzegām, ūdens notekcaurulēm vai balkoniem, uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem.

4.4. Par saslauku, atkritumu, sniega, netīro ūdeņu, ledus vai citu priekšmetu izgāšanu šim nolūkam neparedzētās vietās (uz lietus ūdens uztvērēju restēm un vākiem, inženiertīklu akās, kamerās, uz tramvaja sliežu ceļiem, brauktuvēm un ietvēm) izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem.

4.5. Par sniega mešanu uz brauktuvēm, uz tramvaja sliežu ceļiem, sabiedriskā transporta pieturvietās vai citās vietās, kur tas traucē gājēju pārvietošanos vai transporta satiksmi, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem.

4.6. Par sniega vaļņu veidošanu uz tramvaja sliežu ceļiem, sabiedriskā transporta pieturvietās vai citās vietās, kur tie traucē gājēju pārvietošanos vai transporta satiksmi, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām līdz divsimt piecdesmit latiem.

4.7. Par brauktuvju, ietvju vai zālienu segumu bojāšanu, veicot uzkopšanu, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz simt latiem.

4.8. Par ietvju kaisīšanu ar izdedžiem, sāli (tīrā veidā), netīrām smiltīm un citām piegružojošām vielām izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz simt latiem.

5. SABIEDRISKĀS KĀRTĪBAS NOTEIKUMI

5.1. Par sabiedrisko vietu piegružošanu ar sadzīves atkritumiem (izsmēķiem, sērkociņiem, saulespuķu sēklām, papīriem, pudelēm, stikliem u.tml.) izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz trīsdesmit latiem.

5.2. Par uzmākšanos ar ubagošanu vai nodarbošanos ar zīlēšanu sabiedriskā vietā izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

5.3. Par iedzīvotāju miera traucēšanu nakts laikā (laika posms no pulksten 23.00 līdz pulksten 7.00) izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt latiem, bet juridiskajām personām – līdz piecsimt latiem.

5.4. Par sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanu dzīvojamo māju koplietošanas telpās (spļaušana, dabisko vajadzību kārtošana, koplietošanas telpu piegružošana ar sadzīves atkritumiem, nakšņošana, gulēšana, nepiedienīga uzvešanās, necenzētu vārdu lietošana, alkoholisko dzērienu, toksisko vai citu apreibinošo vielu lietošana, atrašanās alkoholisko dzērienu vai minēto vielu izraisītā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēku cieņu un traucē viņu mieru, apzinātu koplietošanas telpu sienu, griestu, grīdu, kāpņu, logu, durvju bojāšana) uzliek naudas sodu no pieciem līdz divsimt latiem.

5.5. Par nepilngadīgas personas (persona līdz 16 gadu vecumam) atrašanos interneta zālēs, datorsalonos, interneta kafejnīcās un citās tamlīdzīgās vietās, kur par maksu sniedz interneta un datorspēļu pakalpojumus mācību (no pulksten 8.30 līdz pulksten 14.30) vai nakts laikā, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt latiem.

5.6. Par smēķēšanu, alkoholisko dzērienu, toksisko un citu apreibinošo vielu lietošanu vai atrašanos šo vielu iespaidā nepilngadīgām personām no 14 līdz 18 gadiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

5.7. Par pacelšanos vai nolaišanos ar deltaplāniem un citām lidošanai paredzētām konstrukcijām publiskās vietās, bez administrācijas saskaņojuma, uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

5.8. Par izvietoto aizlieguma, ierobežojuma, norāžu un informācijas zīmju bojāšanu vai pārvietošanu uzliek naudas sodu no desmit līdz simt latiem.

5.9. Par mehānisko transportlīdzekļu novietošanu apstādījumos izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divdesmit latiem, bet juridiskajām personām līdz piecdesmit latiem.

5.10. Par mehānisko transportlīdzekļu mazgāšanu vai profilaktiskās apkopes veikšanu apstādījumos un citās vietās, kur tas nav paredzēts, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem.

5.11. Par mehāniskā transportlīdzekļa novietošanu stāvēšanai vietā, kur tas var traucēt vai nosprostot piekļūšanu būvju ieejām, izejām, kā arī laukumiem, kuros izvietoti atkritumu konteineri (ierobežojums neattiecas uz ugunsdzēsības, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu transportlīdzekļiem, kuriem atļauts novietot transportlīdzekļus stāvēšanai pie minētajām vietām, ja minēto dienestu transportlīdzekļi tiek izmantoti dienesta vai darba pienākumu veikšanai), izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no pieciem līdz piecdesmit latiem. Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

6. SADZĪVES ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANA

6.1. Par līguma nenoslēgšanu ar atkritumu apsaimniekotāju par sadzīves atkritumu izvešanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no simt līdz piecsimt latiem.

6.2. Par līguma noslēgšanu, kas paredz izvest sadzīves atkritumus retāk nekā reizi mēnesī, uzliek naudas sodu sadzīves atkritumu apsaimniekotājam (juridiskajai personai) no piecdesmit līdz četrsimt latiem.

6.3. Par atkritumu urnu nenovietošanu pie ieejas veikalos, citās publiskajās ēkās (telpās) un sabiedriskā transporta pieturvietās izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

6.4. Par atkritumu savākšanai nepieciešamo atkritumu tvertņu skaita vai izvešanas biežuma neievērošanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt latiem, bet juridiskajām personām – līdz četrsimt latiem.

6.5. Par atkritumu vadu apkopes vai konteineru telpu tīrības nenodrošināšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt latiem.

6.6. Par atkritumu nešķirošanu to rašanās vietās, ja Liepājas pilsētas pašvaldība ir noteikusi šķirotu atkritumu savākšanas sistēmu par obligātu un savākšanai paredzējusi lietot specializētās atkritumu savākšanas tvertnes, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

6.7. Komersantiem, kuri veic uzņēmējdarbību (komercdarbību) daudzdzīvokļu mājās, par atkritumu apsaimniekošanas līguma nenoslēgšanu ar daudzdzīvokļu mājas pārvaldītāju (apsaimniekotāju) uzliek naudas sodu līdz divsimt latiem.

6.8. Par atkritumu izmešanu ielās, skvēros, parkos, mežos, citos dabas objektos, kā arī citās to savākšanai vai apglabāšanai neatļautās vietās uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz tūkstoš latiem.

6.9. Par atkritumu tvertņu izvietošanu ārpus sava īpašuma teritorijas izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz simt piecdesmit latiem.

6.10. Par teritorijas nesakopšanu 5 (piecu) stundu laikā pēc publiskā pasākuma noslēguma (izņemot gadījumus, kad pašvaldība ir saskaņojusi citu teritorijas sakopšanas laiku) uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divdesmit pieciem līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no piecdesmit līdz piecsimt latiem.

6.11. Par kvēlojošu, degošu sadzīves atkritumu, lielgabarīta, celtniecības, ielu kopšanas, zaļo vai bīstamo atkritumu ievietošanu (iemešanu) atkritumu tvertnēs uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt latiem, bet juridiskajām personām – līdz četrsimt latiem.

6.12. Par atkritumu dedzināšanu uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

6.13. Par atkritumu tvertņu (urnu) neuzturēšanu kārtībā sadzīves atkritumu apsaimniekotājam vai citai personai, kuras īpašumā ir atkritumu tvertne, uzliek naudas sodu līdz divsimt latiem.

6.14. Par atkritumu tvertņu nemarķēšanu uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

6.15. Atkritumu apsaimniekotājam par teritorijas nesakopšanu, kas piegružota, iztukšojot sadzīves atkritumu tvertnes, uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

7. MĀJDZĪVNIEKU UZTURĒŠANA

7.1. Par pieļaušanu klaiņojošiem mājdzīvniekiem uzturēties nekustamajā īpašumā vai tā teritorijā (bēniņos, pagrabos un citās neapdzīvotās telpās) izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem.

7.2. Par klaiņojošu dzīvnieku barošanu ēku pagrabos, kāpņu telpās un tiešā ēku tuvumā izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

7.3. Par nereģistrēta suņa turēšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt latiem, bet juridiskajām personām – līdz četrsimt latiem.

7.4. Par suņa ievešanu vai peldināšanu Liepājas pilsētas peldvietās uzliek naudas sodu no desmit līdz simt piecdesmit latiem.

7.5. Par suņa reģistrācijas žetona nepiestiprināšanu pie suņa kakla siksnas, izvedot suni publiskā vietā, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no desmit līdz piecdesmit latiem.

8. PLUDMALES LIETOŠANAS UN APSAIMNIEKOŠANAS NOTEIKUMI

8.1. Par pludmales neuzkopšanu peldsezonas laikā (laika posmā no 15.maija līdz 15.septembrim) katru dienu līdz plkst. 8.00, bet dienas laikā pēc vajadzības uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz piecsimt latiem.

8.2. Par pludmales inventāra (atkritumu tvertnes/urnas, pārvietojamās tualetes, pārģērbšanās kabīnes, soliņi, gājēju celiņi, informācijas stendi un zīmes, kā arī cits pludmales inventārs) neuzturēšanu kārtībā vai bojāšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt piecdesmit latiem, bat juridiskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem.

8.3. Par pludmales piegružošanu ar atkritumiem (t.sk. atkritumu ierakšanu smiltīs, atkritumu mešanu ūdenī) izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no pieciem līdz piecdesmit latiem.

8.4. Par krasta kāpu aizsargstādījumu izrakšanu vai bojāšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divsimt latiem, bet juridiskajām personām – līdz piecsimt latiem.

8.5. Par naktsmītnes ierīkošanu, telts celšanu un ugunskura kurināšanu pludmalē izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

8.6. Par pārvietošanos peldvietās ar motorizētajiem transportlīdzekļiem (laivu, ūdens motocikliem vai vējdēļiem, kaitiem u.c.), izņemot glābšanas dienesta ūdens transportlīdzekļus, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no desmit līdz simt latiem.

8.7. Par peldēšanu peldvietās aiz izvietotajām norobežojošām zīmēm (bojām) izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt latiem.

8.8. Par peldēšanos laikā, kad peldvietā uzvilkta peldēšanās aizlieguma zīme, uzliek naudas sodu līdz divsimt latiem.

8.9. Par peldēšanos bērniem vecumā līdz 12 gadiem bez vecāku uzraudzības uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

9. REKLĀMU, IZKĀRTŅU UN CITU INFORMATĪVO MATERIĀLU IZVIETOŠANAS KĀRTĪBA

9.1. Par patvaļīgu reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskajās vietās vai pret publiskajām vietām vērstās vietās uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz piecsimt latiem.

9.2. Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanu neatbilstoši saskaņotam projektam izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem.

9.3. Par reklāmas, izkārtņu ekspluatācijas un demontāžas noteikumu neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – līdz divsimt piecdesmit latiem.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!