• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Esmu apņēmības pilns ātrāk salāpīt sociālo budžetu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Esmu apņēmības pilns ātrāk salāpīt sociālo budžetu" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents Andris Šķēle:

"Esmu apņēmības pilns ātrāk salāpīt sociālo budžetu"

Intervija Latvijas radio 17.septembra raidījumā "Atbalss" pulksten 15.05. Raidījumu vada radio žurnālists Aidis Tomsons

— Latvijas Radio pirmā programma — laiks "Atbalsīm", studijā Ministru prezidents Andris Šķēle. Labdien!

A.Šķēle: — Sveicināti!

— Pirmais, ko es gribētu jums jautāt tīri personiski, — "Latvenergo" lieta nu ir nodota izmeklēšanai. Jūs esat paudis zināmas bažas par nelikumību. Kāpēc jūs tā domājat?

A.Šķēle: — Nu, to, droši vien, izvērtēs kompetentas iestādes. Es esmu lūdzis arī ekonomikas ministram Makarovam piestādīt visu dokumentāciju un ekonomikas ministra viedokli. Nu, vairāk nekā sakritīgi šķita šie vārdi — trīs miljoni, Lihtenšteina, "Latvenergo". Man liekas, ka Latvijas iedzīvotājiem, kaut ko tādu vēlreiz ieraugot presē, uzreiz neomulīgi kļūst. Es esmu izrunājies ar ģenerālprokuroru, esmu izrunājies ar Ginteru, "Latvenergo" valdes priekšsēdētāju, un man ir pārliecība, ka valdes priekšsēdētājs Ginters izdarīs visu nepieciešamo, lai izmeklētu šo lietu ļoti rūpīgi viņa iestādes ietvaros un droši vien tiktu pieņemti arī attiecīgie mēri. Varam būt mierīgi — nauda nekāda nekur nav pārskaitīta, nav zudusi. Vai to varētu kvalificēt kā mēģinājumu — skatīsimies, ko teiks kompetentas iestādes, jo diezgan daudz ir strīdīgu lietu.

— Vai, no šībrīža viedokļa skatoties, jums varbūt šķiet kaut kādā veidā pamatots ekonomikas ministra pārmetums jums, ka jūs esot sacēlis lieku ažiotāžu, līdz ar to graudams "Latvenergo" prestižu ārzemēs?

A.Šķēle: — Nē, man liekas, ekonomikas ministrs to pats nevēlas, ka mums ap lieliem uzņēmumiem virmo šādas lietas...

— ...baumas...

A.Šķēle: — Jā — ap "Latvijas kuģniecības" 10 miljoniem nēsājas cilvēki, ja tā var teikt, ar šādām baumām pa pasauli; trīs miljoni — tā nu gluži nebūtu vairs bijusi bauma, jo visi dokumenti rāda, ka šāda lieta tika gatavota. Šodien arī no rīta runāju ar Latvijas Bankas prezidentu Repšes kungu, kā viņš vērtē šādas apdrošināšanas un pārapdrošināšanas lietas. Viņam arī bija savs specifisks komentārs, ko, iespējams, viņš arī teiks Ģenerālprokuratūrā.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!