• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sodu par būvniecību bez tehniskajiem noteikumiem un kāpu izbraukāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2008., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2008. gada 19. jūnija sēdi

Vēl šajā numurā

03.07.2008., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sodu par būvniecību bez tehniskajiem noteikumiem un kāpu izbraukāšanu

Saeimas Juridiskā komisija 26.jūnijā pirms 3.lasījuma atbalstīja izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, paredzot stingrākus sodus par vairākiem pārkāpumiem.

Daudz bargāki sodi paredzēti par būvniecības sākšanu bez tehnisko noteikumu saņemšanas no reģionālās vides pārvaldes vai šo noteikumu neievērošanu. Sods par būvniecību bez tehniskajiem noteikumiem fiziskām personām plānots robežās no 100 līdz 5000 latiem pašreizējo 50 līdz 250 latu vietā, bet juridiskām personām – no 300 līdz 10 000 latiem pašreizējo 100 līdz 700 latu vietā. Līdz šim salīdzinoši nelielie sodi veicināja situāciju, ka samaksāt sodu ir lētāk nekā ievērot vides aizsardzības prasības, un būvniecība ļaunprātīgi tiek uzsākta bez tehnisko noteikumu saņemšanas un vēlāk legalizēta.

Saskaņā ar grozījumiem sods par mehānisko transportlīdzekļu pārvietošanās noteikumu pārkāpumiem Baltijas jūras kāpu aizsargjoslā, pludmalē vai īpaši aizsargājamā dabas teritorijā būs robežās no 50 līdz 100 latiem iepriekšējo 20 līdz 50 latu vietā. Ja autovadītājs pārkāpumu gada laikā izdarīs atkārtoti, sods būs no 100 līdz 250 latiem. Līdzšinējais naudas soda apmērs daudzus neattur no kāpu izbraukāšanas – gada laikā konstatēti 352 šādi pārkāpumi.

Komisijas deputāti ir atbalstījuši soda dubultošanu par neatļautu auto novietošanu invalīdiem paredzētās stāvvietās – turpmāk tas būs 40 lati iepriekšējo 20 latu vietā.

Tāpat komisijas atbalstītie grozījumi maina vai precizē personu atbildību par pārkāpumiem ceļu satiksmes, ūdenstrans­porta vadīšanas un personas datu aizsardzības jomā, kā arī precizē amatpersonu pilnvaras sodu uzlikšanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!