• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem valsts sociālās apdrošināšanas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2008., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177526

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot Ukrainas–Latvijas biznesa foruma dalībniekus Ļvovā 2008.gada 27.jūnijā (valstsvizītes laikā Ukrainā):

Vēl šajā numurā

02.07.2008., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem valsts sociālās apdrošināšanas likumā

Valsts prezidents Valdis Zatlers nesūtīs Saeimai otrreizējai caurlūkošanai šā gada 19.jūnijā pieņemto likumu “Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu””. Likums tiks izsludināts atbilstoši Satversmē un likumos noteiktajai kārtībai.

Izvērtējot iesniegtos lūgumus likumu atgriezt otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, kā arī Labklājības ministrijas un Saeimas atbildīgās komisijas sniegtos skaidrojumus, Valsts prezidents uzskata, ka pieņemtais likums “Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”” ir tieši saistīts ar valsts sociālo budžetu un skar citu jau Saeimas pieņemto likumu izpildi, kuri attiecas uz invalīdu un vecuma pensionāru sociālo nodrošināšanu. Tādēļ Valsts prezidents uzskata, ka visa atbildība par šā likuma pieņemšanas sekām gulstas uz Saeimu un izpildvaru.

Vienlaikus V.Zatlers uzsver nepieciešamību aktīvi turpināt sociālo dialogu ne vien starp sociālajiem partneriem un valdību, bet arī starp sociālajiem partneriem un Saeimu. Papildus Valsts prezidents vērš uzmanību uz to, ka parlamentā pēdējā laikā novērojama negatīva tendence pirms likumprojekta pēdējā lasījuma iesniegt priekšlikumus, kas būtiski ietekmē likuma mērķi un uzdevumu. Tādējādi tiek samazināta vai pat liegta iespēja izvērtēt šo priekšlikumu ietekmi un sekas, kā arī veikt objektīvus aprēķinus un ekspertīzi par likumprojekta ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību kopumā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!