• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Okupācijas muzejam – 15 gadu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2008., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

02.07.2008., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Okupācijas muzejam – 15 gadu

O01.JPG (16141 bytes)
Vakar, 1.jūlijā, piecpadsmit pastāvēšanas gadus atzīmēja Latvijas valsts sarežģītā likteņa un divu totalitāro režīmu – Hitlera un Staļina – okupācijas mēmo liecību glabātājs – Latvijas Okupācijas muzejs. Gadadienas pasākumos piedaloties, muzeja darbiniekus un viesus uzrunāja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Rīgas mērs Jānis Birks, bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis, kā arī muzeja vadība
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Saeimas priekšsēdētājs, uzrunājot klātesošos:

 

“Mēs nevaram un nedrīkstam aizmirst vēl samērā nesenās pagātnes notikumus, tādēļ mūsu pienākums ir saglabāt un apkopot visas vēstures liecības, lai arī mūsu jaunā paaudze zinātu un saprastu savas zemes un tautas vēsturi, zinātu un saprastu tos notikumus un vidi, kas veidojuši viņu vecāku un vecvecāku dzīvi,” savā uzrunā norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

G.Daudze uzsvēra, ka ikvienam šīs valsts iedzīvotājam, it īpaši tiem, kuri dzimuši pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, noteikti kaut reizi ir jāapmeklē Okupācijas muzejs.

Saeimas priekšsēdētājs arī norādīja uz muzeja īpašo lomu, skaidrojot Latvijas vēsturi ārvalstu partneriem: “Latvijas ārvalstu viesi ir teikuši, ka tieši pēc Okupācijas muzeja apmeklējuma viņi ir izpratuši, kādēļ Latvija tik ļoti iestājas par okupācijas fakta atzīšanu.”

G.Daudze izteica atzinību muzeja darbiniekiem un atbalstītājiem par paveikto latviešu tautas vēsturiskā mantojuma veidošanā un glabāšanā. Apmeklējot muzeju, Saeimas priekšsēdētājs iepazinās arī ar izstādi “Ārzemju viesu dāvanas Okupācijas muzejam”.

O02.JPG (23170 bytes) O03.JPG (11481 bytes)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (augšējā attēlā), Latvijas Okupācijas muzeja gadadienā uzrunājot muzeja darbiniekus un viesus, to skaitā Latvijas Okupācijas muzeja direktora vietnieku Valteru Nollendorfu (1.rindā otrais no kreisās), bijušo Valsts prezidentu Gunti Ulmani (1.rindā trešais no kreisās) un Rīgas mēru Jāni Birku (1.rindā pirmais no labās)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!