• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos Lauku attīstības programmas un Zivsaimniecības fonda Rīcības programmas pasākumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2008., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tuvojoties Dziesmu un deju svētkiem

Vēl šajā numurā

01.07.2008., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos Lauku attīstības programmas un Zivsaimniecības fonda Rīcības programmas pasākumos

Zemkopības ministrija (ZM) atgādina, ka līdz šā gada 9.jūlijam Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās lauksaimniecības pārvaldes pieņems projektu iesniegumus Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumos “Lauku saimniecību modernizācija”, “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)” un “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana”, kā arī Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam pasākumos “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” un “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde”.

Pasākumam “Lauku saimniecību modernizācija” šī ir jau trešā pieteikšanās kārta, un tai piešķirts 13 345 743 latu finansējums. Pirmajā kārtā, kas tika izsludināta 2007.gada rudenī, tika saņemti 934 projektu iesniegumi par publisko finansējumu 29 375 978 latu apmērā. Visveiksmīgāk finansējums apgūts Zemgales, Lielrīgas un Ziemeļkurzemes reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs. Tomēr šai kārtai piešķirtais publiskais finansējums netika pilnībā izmantots, izveidojot 2 624 022 latu pārpalikumu, ko novirzīja uz nākamo kārtu.

Pasākuma “Lauku saimniecību modernizācija” otrajā kārtā, kas tika izsludināta šā gada sākumā, iesniegti 946 projektu iesniegumi par publisko finansējumu 24 873 412 latu apmērā, izveidojot šai kārtai piešķirtā publiskā finansējuma iztrūkumu 7 446 949 latu apmērā. Visaktīvāk projektu iesniegumi tika iesniegti Zemgales reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē. Lauksaimnieki pasākuma finansējumu galvenokārt izmantojuši jaunu ražošanas pamatlīdzekļu iegādei, tai skaitā traktortehnikai, ražas novākšanas tehnikai, augsnes apstrādes tehnikai.

Savukārt pasākumam “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)” šī būs otrā projektu iesniegumu iesniegšanas kārta. Pasākuma otrās kārtas kopējais publiskais finansējums noteikts 11 991 403 latu apjomā. Pieteikšanās uz šā pasākuma atbalstu pirmajā kārtā notika 2007.gada rudenī, un tajā tika iesniegti 82 projektu iesniegumi par publisko finansējumu 2 486 321 lata apmērā. Visaktīvākā atbalsta apguvē bija Lielrīgas reģionālā lauksaimniecības pārvalde. Pārsvarā finansējums izmantots esošo uzņēmumu attīstībai un jaunu ražošanas pamatlīdzekļu iegādei.

Pirmoreiz šajā programmēšanas periodā projektu iesniegumus pieņem Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumā “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana”, kura mērķis ir nelauksaimnieciska rakstura uzņēmējdarbības veicināšana lauku teritorijā, lauksaimniecības darbību dažādošana ar nelauksaimnieciska rakstura darbībām, attīstot alternatīvus ienākumu avotus un ienākumu līmeņa palielināšanos lauku reģionos. Pasākuma pirmās kārtas kopējais publiskais finansējums ir 9 308 249 lati.

Lēmumu par projekta iesniegumu apstiprināšanu vai noraidīšanu šajos pasākumos LAD pieņems ne vēlāk kā piecu mēnešu laikā pēc attiecīgās projektu iesniegumu pieņemšanas kārtas noslēgšanas. Noteikts, ka apstiprinātie projekti jāīsteno trīs gados no līguma noslēgšanas starp atbalsta pretendentu un Lauku atbalsta dienestu.

Tāpat 9.jūlijā beigsies pirmās kārtas iesniegumu pieņemšana Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam pasākumos “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” un “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde”. Pirmās kārtas pieejamais publiskais finansējums pasākumam “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” noteikts 3,6 miljoni latu un pasākumam “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde” – 4,8 miljoni latu.

Pasākuma “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” mērķis ir modernizēt akvakultūras uzņēmumus un uzlabot to darbību, attīstīt tradicionālās akvakultūras metodes, attīstīt jaunu un īpaši pieprasītu ūdensdzīvnieku sugu audzēšanu, kā arī īstenot tādas akvakultūras metodes, kas būtiski samazina negatīvu ietekmi uz vidi.

Pasākuma “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde” mērķis ir palielināt zvejas un akvakultūras produktu pievienoto vērtību, paaugstināt darba drošību un darba ražīgumu, samazināt negatīvu ietekmi uz vidi, nodrošināt produktu kvalitāti.

Lēmumu par projekta iesniegumu apstiprināšanu vai noraidīšanu šajos pasākumos LAD pieņems ne vēlāk kā piecu mēnešu laikā pēc attiecīgās projektu iesniegumu pieņemšanas kārtas beigšanas. Apstiprināto projektu ieviešana paredzēta divu gadu laikā no līguma ar Lauku atbalsta dienestu noslēgšanas brīža.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!