• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta apsardzi pēc prezidentūras beigām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2008., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177420

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

01.07.2008., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta apsardzi pēc prezidentūras beigām

Valsts prezidentam apsardze būs ne tikai prezidentūras laikā, bet arī laikā no ievēlēšanas līdz svinīgā solījuma došanai, kā arī vismaz četrus gadus pēc amata pildīšanas termiņa beigām. To paredz grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā, ko 10.jūnijā konceptuāli atbalstīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti.

Apsardzi veiks Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienests. Bijušajam Valsts prezidentam, pildot Nacionālo bruņoto spēku augstākā vadītāja un Nacionālās drošības padomes augstākās amatpersonas amatu, ir bijusi pieejama visplašākā informācija par visnozīmīgākajiem iekš­politiskajiem un ārpolitiskajiem jautājumiem, tāpēc jānodrošina droši apstākļi vismaz četrus gadus pēc prezidentūras termiņa beigām. Par nepieciešamību garantēt apsardzi ilgāk, pamatojoties uz valsts drošības iestāžu ieteikumiem, Ministru kabinets var lemt katrā atsevišķā gadījumā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!