• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par publisku pasākumu rīkošanas pieteikšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2008., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Eiropas Padomes ekspertiem

Vēl šajā numurā

01.07.2008., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par publisku pasākumu rīkošanas pieteikšanu

Lai saņemtu pašvaldības atļauju rīkot publisku pasākumu, organizatoriem pieteikums būs jāiesniedz 15 dienas iepriekš, paredz Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas atbalstītie grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākuma drošuma likumā pirms otrā lasījuma.

Nosakot precīzu termiņu, kurā jāie­sniedz pasākuma pieteikums, attiecīgā pašvaldība varēs laikus izskatīt un izvērtēt pieteicēju iesniegumu un lemt par atļauju rīkot pasākumu. Patlaban likums nosaka, ka pašvaldība pieteikumu par pasākuma rīkošanu izskata desmit dienu laikā neatkarīgi no tā, kad pieteikums iesniegts. Tagad pieteikumu var iesniegt arī dažas minūtes pirms pasākuma un pašvaldība nevar atteikt to izskatīt.

Komisija atbalstījusi priekšlikumu, kas paredz tiesības pašvaldībai neizsniegt atļauju pasākuma rīkošanai, ja organizatori divas dienas pirms pasākuma to nebūs apdrošinājuši. Patlaban jāapdrošina visi publiskie pasākumi, tomēr, ņemot vērā, ka valsts un pašvaldības ne vienmēr spēj segt zaudējumus ierobežotā finansējuma dēļ, likumprojekts paredz izņēmumu. Valsts vai pašvaldības iestādes, izvērtējot visus drošības riskus, pašas brīvi varēs izvēlēties apdrošināt savus pasākumus vai ne, paredz grozījumi. Likumprojekts nosaka, ka valsts un pašvaldību iestādēm ir pienākums atlīdzināt zaudējumus, kas pasākuma rīkotāju vainas dēļ var rasties tā dalībniekiem.

Grozījumi paredz likumā ieviest publiskas vietas definīciju, nosakot, ka tā ir jebkura vieta, kas neatkarīgi no tās faktiskās izmantošanas vai īpašuma formas kalpo sabiedrības kopējo vajadzību un interešu nodrošināšanai un kas par maksu vai bez maksas ir pieejama ikvienai fiziskai personai.

Likumprojekts “Grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākuma drošuma likumā” otrajā lasījumā vēl jāpieņem Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!