• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Čīles Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.1999., Nr. 305/307 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Čīles Republikā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

17.09.1999., Nr. 305/307

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Čīles Republikā

Rīt, 18. septembrī, valsts svētki — Neatkarības diena

C3.JPG (16360 BYTES) Hose Gonji Karrasko (Jose Goni Carrasco) , Čīles Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, — "Latvijas Vēstnesim"

— Vēstnieka kungs, "Latvijas Vēstneša" lasītājiem būs interesanti gūt ieskatu Čīles valsts svētku vēsturē.

Neatkarības diena, ko mēs svinam 18. septembrī, iedibināta, lai atcerētos mūsu neatkarības cīņas. Tās sākās 1810. gadā un nos1ēdzās 1818. gadā. Sacelšanās pret Spānijas kroni mūsu pirmās Nacionālās padomes vadībā sākās 1810. gada 18. septembrī, un šo atbrīvošanās cīņu vadīja mūsu patrioti Bernardo Higinss, Hosē Migels Karrera un Manvels Rodrigess. Tagad šī diena apliecina mūsu tautas brīvības, nacionālās pašapziņas un vienotības spēku.

— Kā jūs raksturotu pašreizējo politisko un ekonomisko situāciju Čīlē?

— Vispirms gribu teikt, ka atgriešanās pie demokrātijas un tās nostiprināšana šodien mūsu valstī jau ir notikusi realitāte. Tas mums ļāvis koncentrēt savus galvenos spēkus un radošo garu, lai sasniegtu pastāvīgu augšupeju un radītu visiem aizvien labākas iespējas.

Milzīgās pārmaiņas, ko piedzīvojusi mūsdienu pasaule, deva čīliešiem iespēju parādīt, ka valstī, kas attīstās, iespējams nodrošināt gan demokrātiju, gan ekonomikas pieaugumu, gan sociālo taisnīgumu.

Runājot par politisko un ekonomisko attīstību, gribu teikt, ka atgriešanās pie demokrātijas un demokrātijas nostiprināšana kļuvusi par mūsdienu Čīles realitāti. Tas mums ļāvis koncentrēt savus galvenos spēkus un radošo enerģiju, lai sasniegtu pastāvīgu uzplaukumu un izmantotu visas radošās iespējas. Milzīgās pārmaiņas, kas notikušas arī pasaulē, Čīlei tagad ļauj pilnā mērā parādīt šo demokrātiju, ekonomisko attīstību un sociālo taisnīguma iespēju mūsu valstī.

1989. un 1993. gadā mūsu valstī notika vispārējās vēlēšanas, tādas būs atkal nākamgad. Tomēr ir vēl arī vairāki demokrātijas aspekti, kas prasa neatlaidīgu mūsu parlamenta darbu demokrātijas padziļināšanā. Mūsu valdības pašreizējie ekonomiskie projekti 2000. gadam paredz, ņemot vērā krīzes sekas, 6 procentu gada nacionālā kopprodukta pieaugumu. Tas nozīmē, ka pastāvīgi jāpieaug mūsu ražošanas produktivitātei un eksportpreču konkurētspējai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!