• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par precizēto Valsts aizsardzības koncepciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2008., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 17.jūnijā

Vēl šajā numurā

20.06.2008., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par precizēto Valsts aizsardzības koncepciju

 

19.jūnijā Saeimā apstiprināta Aizsardzības ministrijas (AM) precizētā Valsts aizsardzības koncepcija (VAK).

Nacionālā drošības likuma 29.pants nosaka, ka VAK sagatavo AM, izskata MK un apstiprina Saeima ne retāk kā reizi katrā sasaukumā līdz sava otrā darbības gada 1.oktobrim.

Latvijas valsts aizsardzības stratēģiskais pamatprincips precizētajā koncepcijas projektā palicis nemainīgs – Latvija savu drošību un aizsardzību balsta uz dalību NATO kolektīvajā aizsardzības sistēmā. Ņemot vērā Latvijas dalībvalsts statusu NATO un ES, koncepcija nosaka precīzas prasības Latvijas militāro spēju attīstībai gan nacionālās aizsardzības uzdevumu veikšanai, gan kopējās drošības stiprināšanai.

VAK sagatavota atbilstoši Latvijas ģeopolitiskajai situācijai, nacionālās drošības un ārpolitikas mērķiem un Latvijas saistībām, kas izriet no dalības NATO un Eiropas Savienībā. Koncepcijas mērķis ir noteikt valsts militārās aizsardzības stratēģiskos pamatprincipus, prioritātes un pasākumus valsts aizsardzības nodrošināšanai. Koncepcija nosaka vadlīnijas Latvijas valsts aizsardzības uzdevumu īstenošanai un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) attīstības plānošanai.

Pamatojoties uz VAK, tiek izstrādāts Valsts aizsardzības plāns, kas nosaka konkrētus valsts aizsardzības pasākumus, prioritātes un nepieciešamos resursus, kā arī iesaistīto institūciju un fizisko un juridisko personu nepieciešamo gatavību un darbību valsts aizsardzībā. Balstoties uz Valsts aizsardzības plānu, tiek izstrādāti NBS attīstības plāni.

Saskaņā ar Nacionālās drošības likumu VAK tiek pārskatīta un apstiprināta ne retāk kā reizi četros gados.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!