• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par atbalstu Slovākijas Republikas dalībai eirozonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2008., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atkritumu šķirošanu, pārstrādi un reģenerāciju

Vēl šajā numurā

19.06.2008., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par atbalstu Slovākijas Republikas dalībai eirozonā

 

Parlaments 17.jūnijā pauda atbalstu Slovākijai, kas 2009.gada 1.janvārī gatavojas ieviest Eiropas vienoto valūtu. Ar 579 balsīm par, 17 pret un 86 atturoties pieņemtajā ziņojumā deputāti tomēr uzsver, ka Slovākijai jāpieliek papildu pūles, lai iegrožotu inflāciju. Valstij arī jāturpina strukturālās reformas ekonomikā.

Deputāti piekrīt Eiropas Komisijai, ka Slovākija ir īstenojusi Māstrihtas kritērijus, kas valstij ļauj pievienoties eirozonai, vienlaikus vēršot uzmanību uz risku, ko savā konverģences ziņojumā identificējusi Eiropas Centrālā banka: tie saistīti ar Slovākijas spēju noturēt zemu inflācijas līmeni ilgtermiņā.

Deputāti arī aicina Slovākijas valdību nodrošināt pietiekami stingru nodokļu politiku, lai vidēji ilgā laikā sabalansētu budžetu, garantētu konkurenci, jo īpaši enerģētikā, un mudina darba tirgus partnerus saglabāt algu pieauguma atbilstību produktivitātes pieaugumam.

Politisku lēmumu par Slovākijas pievienošanos eiro ES valstu un valdību vadītāji gatavojas pieņemt 19.–20.jūnija Eiropadomē. Par tiesību aktiem, kas Slovākiju iekļaus eirozonā oficiāli, lems finanšu ministri savā nākamajā ES Padomes sanāksmē. Parlamenta atzinumiem eirozonas paplašināšanās jautājumos ir ieteikuma raksturs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!