• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu skaitu pilsētu un novadu domēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2008., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177026

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Irānas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

19.06.2008., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu skaitu pilsētu un novadu domēs

 

Pēc pašvaldību vēlēšanām jaunajās pilsētu un novadu domēs būs par četriem deputātiem vairāk nekā patlaban, paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas atbalstītie grozījumi Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā pirms otrā lasījuma.

Komisija atbalstīja priekšlikumu, kas nosaka, ka pašvaldībā, kuras teritorijā vēlēšanu izsludināšanas dienā reģistrēti līdz 5000 iedzīvotāju, būs jāievēlē 13 deputāti, pašvaldībā ar 20 tūkstošiem iedzīvotāju – 15 deputāti, bet līdz 50 tūkstošiem – 17 deputāti. Domē, kuras teritorijā būs vairāk par 50 tūkstošiem iedzīvotāju, ievēlēs 19 deputātus, bet Rīgas pilsētas pašvaldībā deputātu skaits paliks nemainīgs – 60, paredz grozījumi pašvaldību vēlēšanu likumā. Pēc vietējo pašvaldību reformas, pagastiem apvienojoties novados, palielināsies novada administratīvā teritorija un iedzīvotāju skaits tajā. Izmaiņas likumā nepieciešamas, lai novada domē būtu pārstāvētas bijušo pagastu iedzīvotāju intereses.

Komisija konceptuāli vienojās, ka finansējums vēlēšanu komisiju locekļu atalgojumam par darbu nākamā gada pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās jāparedz 2009.gada valsts budžeta projektā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!