• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts un pašvaldību budžeta izpildi maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2008., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par līdzekļiem pašvaldību infrastruktūras attīstībai

Vēl šajā numurā

18.06.2008., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts un pašvaldību budžeta izpildi maijā

 

Valsts kases oficiālais pārskats liecina, ka šā gada maijā valsts pamatbudžetā un speciālajā budžetā, kā arī pašvaldību budžetā izveidojies finansiālais ietaupījums. Budžeta izpildes dati atklāj, ka ietaupījums veidojies arī gada pirmo piecu mēnešu skatījumā.

 

Valsts konsolidētais kopbudžets

Maijā valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi bija 534,5 miljoni latu, izdevumi – 414,2 miljoni latu, bet finansiālais ietaupījums bija 120,3 miljoni latu. Valsts kopbudžeta ieņēmumi šā gada pirmajos piecos mēnešos bija 2,54 miljardi latu, izdevumi – 2,2 miljardi latu. Līdz ar to pārskats par valsts budžeta izpildi liecina, ka šā gada pirmajos piecos mēnešos valsts kopbudžetā bijis finansiālais ietaupījums 273 miljonu latu apmērā. Tas ir tikai nedaudz mazāk nekā pērn šajā pašā laika periodā, kad finansiālais ietaupījums sasniedza 275 miljonus latu.

 

Valsts konsolidētais budžets

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi maijā bija 332,4 miljoni latu, izdevumi – 252,4 miljoni latu, bet finansiālais ietaupījums sasniedza 80 miljonus latu. Valsts speciālā budžeta ieņēmumi maijā bija 110,3 miljoni latu, izdevumi – 69,6 miljoni latu, finansiālais ietaupījums bija 40,7 miljoni latu. Līdz ar to kopā valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi maijā bija 442,7 miljoni latu, izdevumi – 322 miljoni latu, bet finansiālais ietaupījums sasniedza 120,7 miljonus latu.

Kopsummā valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi gada pirmajos piecos mēnešos bija 2 miljardi latu, izdevumi – 1,92 miljardi latu, bet finansiālais ietaupījums bija 115 miljoni latu.

“Šādi valsts budžeta izpildes dati ir likumsakarīgi. Vēsturiski maijs ir izveidojies par kulminācijas brīdi valsts pamatbudžeta ieņēmuma līknē – tieši maijā gada pārskatus iesniedz lielākie nodokļu maksātāji. Taču kopējā tendence budžeta ieņēmumu pusē joprojām norāda uz rūpīgi pārdomātas finansiālas rīcības nepieciešamību šā gada otrajā pusē. Valdībai jārēķinās ar globālajām norisēm pasaules tirgos, iekšzemes kopprodukta pieauguma bremzēšanos un aizvien augsto inflācijas skaitli,” budžeta izpildes datus komentē finanšu ministrs Atis Slakteris.

 

Pašvaldību konsolidētais budžets

Pašvaldību konsolidētā budžeta maija ieņēmumi bija 131,5 miljoni latu, izdevumi – 131,4 miljoni latu, finansiālais ietaupījums bija 97 383 lati. Tādējādi pašvaldību konsolidētā budžeta pirmo piecu mēnešu ieņēmumi bija 756 miljoni latu, izdevumi – 607 miljoni latu un veidojās finansiālais ietaupījums 149 miljonu latu apmērā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!