• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Parakstot nodokļu konvenciju ar Koreju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2008., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176989

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par darba un ģimenes rūpju apvienošanas iespējām

Vēl šajā numurā

18.06.2008., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs:  Parakstot nodokļu konvenciju ar Koreju

 

03.JPG (16796 bytes)
Finanšu ministrs Atis Slakteris savas vizītes ietvaros Āzijas un Eiropas Savienības valstu samitā svētdien, 15.jūnijā, parakstīja Latvijas Republikas un Korejas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem.

Attēlā: Latvijas finanšu ministrs Atis Slakteris un Korejas finanšu ministrs Kans Mansū, atzīmējot nodokļu konvencijas parakstīšanu 15.jūnijā Džedžu salā Korejā
Foto: EPA/A.F.I.

Konvencija katras līgumslēdzējas valsts investoriem nodrošinās stabilu nodokļu maksāšanas režīmu otrā līgumslēdzējā valstī, kā arī radīs likumīgu pamatu abu valstu nodokļu administrāciju tiešai sadarbībai. Tāpat līdz ar līguma stāšanos spēkā, veicot savstarpēju informācijas apmaiņu, tiks novērstas iespējas izvairīties no nodokļu maksāšanas.

Finanšu ministrs A.Slakteris norādīja: “Nodokļu konvenciju noslēgšana ir nepieciešama investoru darbības atvieglošanai un veicināšanai. Noslēdzot nodokļu konvenciju ar Koreju, abu valstu potenciālajiem investoriem tiks radīts stabilāks nodokļu uzlikšanas režīms otrā valstī gan attiecībā uz uzņēmējdarbības ienākumu, gan arī uz tādiem pasīvajiem ienākumiem kā dividendes, procenti un autoratlīdzības. Līdz ar to investori iegūst skaidrību par to, cik lielā mērā otrā valstī var tikt aplikti ar nodokļiem viņu gūtie ienākumi.

Paredzams, ka līguma noslēgšana veicinās komercdarbību Latvijā un Korejā, kā arī atvieglos investoru darbību. Kopumā tiks veicināta ārvalstu investīciju piesaistīšana, radīta stabila investīciju vide un nodokļu uzlikšanas jautājumi tiks sakārtoti atbilstoši starptautiski atzītiem standartiem.

Nodokļu konvencijas parakstīšana ir arī vēl viens solis pretim ciešākai abu valstu sadarbībai. Korejā šīs konvencijas parakstīšanas ceremonija izpelnījās ievērojamu preses pārstāvju uzmanību, jo tā simboliski norāda arī uz Korejas ekonomisko sadarbību ar Eiropas Savienību,” piebilda A.Slakteris.

Nodokļu konvencija ar Koreju varētu stāties spēkā 2009.gada 1.janvārī, ja abas valstis laikus izpildīs savu nacionālo normatīvo aktu prasības.

Latvija darbu pie nodokļu konvenciju noslēgšanas sāka 1992.gadā, un līdz šim sarunas par nodokļu konvenciju noslēgšanu ir notikušas ar 59 valstīm. Šobrīd konvencijas ir parafētas ar 56 valstīm, no kurām 49 ir parakstītas (to vidū arī līgums ar Koreju), un ir uzsākta 45 konvenciju piemērošana.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!