• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēstule Par V.Veldres noraidījumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2008., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ANO Orhūsas konvencijas valstu sanāksmi Rīgā

Vēl šajā numurā

17.06.2008., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēstule

 13.06.2008. Uz vēstuli 12.06.2008. Rīgā

Par V.Veldres noraidījumu

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam Aleksejam Loskutovam

Zināšanai: ģenerālprokuroram Jānim Maizītim

Godātais Loskutova kungs! 

Atbildot uz Jūsu š.g. 12.jūnija vēstuli, kurā Jūs piesakāt noraidījumu komisijas loceklim aizsardzības ministram V.Veldrem, darām zināmu turpmāko.

Aizsardzības ministrs V.Veldre ir Ministru kabineta pilnvarots ministrs darbam komisijā, kas izveidota ar Ministru kabineta 2008.gada 11.jūnija rīkojumu Nr.318 “Par komisijas izveidi, lai izvērtētu iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata”. Komisija izveidota saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 27.novembra noteikumiem Nr.818 “Kārtība, kādā izveidojama komisija, lai izvērtētu iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata”.

Vēršam Jūsu uzmanību, ka aizsardzības ministrs V.Veldre š.g. 12.jūnijā ir informējis Ministru prezidentu, kā arī š.g. 13.jūnijā sniedzis oficiālu informāciju presē par to, ka viņam “kā komisijas loceklim ir saistošs Ministru kabineta 2007.gada 27.novembra noteikumu Nr.818 “Kārtība, kādā izveidojama komisija, lai izvērtētu iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata” 14.punkts, kurā stingri noteikts, ka komisija izvērtē iesniegto informāciju un dokumentus, kas pamato Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā paredzētos iemeslus biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata”.

Ņemot vērā, ka par minētās komisijas izveidi un sastāvu saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 27.novembra noteikumu Nr.818 “Kārtība, kādā izveidojama komisija, lai izvērtētu iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata” 2. un 4.punktu lemj Ministru kabinets, par Jūsu pieteikto noraidījumu š.g. 13.jūnijā tika sasaukta Ministru kabineta ārkārtas sēde (prot.Nr.40 1.§), kurā Ministru kabinets nolēma, ka nav pamata mainīt tā sākotnējo lēmumu un aizstāt aizsardzības ministru V.Veldri ar citu ministru minētajā komisijā, jo saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 27.novembra noteikumu Nr.818 14.punktu komisija (arī komisijas loceklis aizsardzības ministrs V.Veldre) pieņems lēmumu par to, vai ir pamats Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata, tikai izvērtējot visu iesniegto informāciju un dokumentus, kas pamato likumā minētos iemeslus biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata.

Cieņā, –

Ministru prezidents I.Godmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!