• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 10. jūnija noteikumi Nr. 424 "Kārtība, kādā atlīdzina kaitējumu trešajai personai vai tās mantai, ja to nodarījis Latvijas Republikas militārās aviācijas gaisa kuģis vai civilās aviācijas gaisa kuģis (vai no tā atdalījies priekšmets), kuru Latvijas Nacionālie bruņotie spēki izmanto militārajām vajadzībām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2008., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176877

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.431

Grozījums Ministru kabineta 2007.gada 17.aprīļa noteikumos Nr.269 "Kārtība, kādā tiek piešķirts valsts un Eiropas Savienības atbalsts lauksaimniecībai tiešā atbalsta shēmu ietvaros"

Vēl šajā numurā

17.06.2008., Nr. 93

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 424

Pieņemts: 10.06.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.424

Rīgā 2008.gada 10.jūnijā (prot. Nr.38 2.§)
Kārtība, kādā atlīdzina kaitējumu trešajai personai vai tās mantai, ja to nodarījis Latvijas Republikas militārās aviācijas gaisa kuģis vai civilās aviācijas gaisa kuģis (vai no tā atdalījies priekšmets), kuru Latvijas Nacionālie bruņotie spēki izmanto militārajām vajadzībām
Izdoti saskaņā ar likuma “Par aviāciju” 97.panta pirmo daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā atlīdzina kaitējumu trešajai personai (turpmāk – persona) vai tās mantai, ja to nodarījis Latvijas Republikas militārās aviācijas gaisa kuģis vai civilās aviācijas gaisa kuģis (vai no tā atdalījies priekšmets), kuru Latvijas Nacionālie bruņotie spēki izmanto militārajām vajadzībām (turpmāk – gaisa kuģis).
2. Ja gaisa kuģis nodarījis kaitējumu personai vai tās mantai, persona iesniedz Aizsardzības ministrijā iesniegumu par kaitējuma atlīdzinājumu. Iesniegumā norāda:

2.1. iesniedzēja vārdu, uzvārdu, personas kodu un dzīvesvietu, bet juridiskajai personai – nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi;

2.2. prasījumu, kurā norāda prasītā kaitējuma atlīdzinājuma kopējo summu. Ja tiek prasīts kaitējuma atlīdzinājums par vairākiem kaitējuma veidiem, norāda par katru kaitējuma veidu prasīto kaitējuma atlīdzinājuma summu;

2.3. pierādījumus, kas pamato personas tiesības uz kaitējuma atlīdzinājumu, un kaitējuma apmēru. Kaitējuma apmēru persona pierāda ar Administratīvā procesa likumā noteiktajiem pierādīšanas līdzekļiem;

2.4. kredītiestādes kontu, uz kuru pārskaitāms kaitējuma atlīdzinājums.
3. Aizsardzības ministrs pēc iesnieguma saņemšanas izveido komisiju. Komisijā iekļauj pa vienam pārstāvim no Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēkiem un valsts aģentūras “Civilās aviācijas aģentūra” (turpmāk – komisija).
4. Komisija Administratīvā procesa likumā noteiktajā termiņā izskata un pārbauda dokumentus, kuri apliecina kaitējuma nodarīšanas faktu, tā cēlonisko sakarību ar gaisa kuģa iedarbību, radītā kaitējuma apmēru, un pieņem lēmumu par kaitējuma atlīdzinājuma piešķiršanu (un tā apmēru) vai par iesnieguma noraidīšanu. Komisija informē personu par pieņemto lēmumu.
5. Komisija pieņem lēmumu par iesnieguma noraidīšanu, ja tā konstatē, ka kaitējums radies ar personas nodomu.
6. Kaitējuma apmēra izvērtēšanai un noteikšanai komisija ir tiesīga pieaicināt speciālistus un ekspertus un pieprasīt no fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī publiskajām institūcijām lēmuma pieņemšanai nepieciešamo informāciju vai dokumentus.
7. Šo noteikumu 4.punktā minēto komisijas lēmumu persona var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Aizsardzības ministrijā.
8. Ja tiek pieņemts lēmums par kaitējuma atlīdzināšanu, Aizsardzības ministrija no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem personai kaitējumu atlīdzina apmērā, kas nepārsniedz 10 000 latu.
9. Ja kaitējuma atlīdzinājuma apmērs pārsniedz 10 000 latu, par finanšu avotu lemj Ministru kabinets.
Ministru prezidents I.Godmanis

Aizsardzības ministrs V.Veldre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!