• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Nacionālās sporta padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2008., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par 2007.gada darbības pārskatu

Vēl šajā numurā

13.06.2008., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Nacionālās sporta padomes sēdi

 

11. jūnijā Finanšu ministrijas telpās notika kārtējā Nacionālās sporta padomes (NSP) sēde, kuru vadīja finanšu ministrs Atis Slakteris. Sēdē tika izskatīti papildu finansējuma pieprasījumi, kā arī iesniegumi par nacionālās sporta bāzes un atzītas sporta federācijas statusa piešķiršanu.

Padome lēma atbalstīt nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu Tenisa sporta centram “Pļavnieki”, kas atrodas Rīgā, Deglava ielā. Jaunā sporta centra būvniecība tika pabeigta šā gada sākumā. Tenisa sporta centrs “Pļavnieki” ir izbūvēts atbilstoši ES standartiem un Starptautiskās tenisa federācijas noteikumiem, jaunie tenisa laukumi ir aprīkoti ar moderniem segumiem, kas nodrošina iespēju organizēt ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules līmeņa sacensības.

Sēdes gaitā NSP uzklausīja arī Latvijas Motosporta federācijas lūgumu rast iespēju finansiāli atbalstīt Eiropas čempionāta Latvijas posmus kvadraciklu un enduro klasēs, kā arī Pasaules čempionātu motokrosā blakusvāģu klasē. Padome lēma konceptuāli atbalstīt minēto pasākumu organizēšanu, taču finanšu ministrs Atis Slakteris rosināja finansējuma piešķiršanas iespējas izvērtēt valsts budžeta grozījumu kontekstā.

Līdzīgi rīkoties padome lēma arī jautājumos, kas skāra papildu finansējuma piešķiršanu privātpersonu dibināto sporta klubu atbalsta pilotprojekta īstenošanai, kā arī valsts budžeta programmai “Sports”. “Šā brīža situācijā, kad valstī iestājies taupīšanas režīms, rūpīgi jāpārskata prioritātes,” minēja A. Slakteris. “Taču ir jāizvērtē arīdzan tas, kuros projektos jau ir ieguldīti ievērojami līdzekļi – ja šo projektu turpināšanai netiks piešķirts nepieciešamais finansējums, sākotnējais ieguldījums zaudēs savu vērtību. To mēs nedrīkstam pieļaut.

Padome izskatīja arī divu biedrību – Latvijas Mūsdienu deju asociācijas un Latvijas Datoru spēļu federācijas ­– lūgumus piešķirt atzītas sporta federācijas statusu. Sēdes dalībnieki lēma abām biedrībām šobrīd nepiešķirt atzītas sporta federācijas statusu un rosināja biedrības sadarboties ar jau pastāvošajām Latvijas Sporta deju federāciju un Latvijas asociāciju “Domāšanas attīstība”, kas koordinē prāta sporta attīstību Latvijā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!