• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2008. gada 4. jūnija ārkārtas sēdes stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2008., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2008. gada 5. jūnija sēdes stenogramma (sākums)

Vēl šajā numurā

12.06.2008., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2008. gada 4. jūnija ārkārtas sēdes stenogramma

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece.

Sēdes vadītāja.

Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 4.jūnija ārkārtas sēdi.

Šodienas darba kārtībā ir tikai viens punkts – lēmuma projekts “Par uzdevumiem Ministru kabinetam saistībā ar ekonomiskas krīzes pārvarēšanu”.

Ņemot vērā to, ka iesniegtais lēmuma projekts ir patstāvīgais priekšlikums, atbilstoši Saeimas kārtības ruļļa 117.panta ceturtajai daļai Prezidijam vispirms ir jāziņo par šo patstāvīgo priekšlikumu.

Tātad Prezidijs dara zināmu, ka šo lēmuma projektu ir iesnieguši 34 Saeimas deputāti – Zaķis, Bendrāte, Āboltiņa, Kariņš, Circene, Grava, Rībena, Repše, Ķikuste un citi Saeimas deputāti – un ka šā lēmuma projekta nosaukums ir “Par uzdevumiem Ministru kabinetam saistībā ar ekonomiskas krīzes pārvarēšanu”.

Vai deputātiem ir iebildumi pret šā patstāvīgā priekšlikuma iekļaušanu šodienas sēdes darba kārtībā kā jau izskatāmu lēmuma projektu? Nevienam deputātam nav iebildumu. Līdz ar to mēs minēto lēmuma projektu varam izskatīt Saeimas šīsdienas sēdē.

Pirms sākam lēmuma projekta izskatīšanu, Saeimas Prezidijs jūs informē, ka ir saņemts piecu deputātu – Zaķa, Urbanoviča, Vidavska, Seiles un Štokenberga – lūgums: “Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 49. pantu lūdzam izsludināt sēdes pārtraukumu līdz 2008.gada 11.jūnijam pulksten 15.00.”

Vai deputātiem ir iebildumi? “Par” šo priekšlikumu vēlas runāt deputāts Zaķis. Lūdzu!

Dz.Zaķis (frakcija “Jaunais laiks”).

Godājamie kolēģi! Man ir prieks, ka jūs visi piekrītat mūsu aicinājumam, tomēr paskaidrošu priekšlikuma būtību.

Proti, šobrīd valsts ekonomikā tik tiešām ir iestājusies krīze – līdzīgi tas ir ar uzdzīvotāju pēc lielām svinībām, kad svētki ir beigušies un sākas zināmas paģiras. Tieši tas pats šobrīd notiek arī Latvijas ekonomikā.

Tas, ko šobrīd mēs gaidām no valdības… Mēs ceram sagaidīt skaidru plānu, kā tiks pārvarētas šīs ekonomiskās grūtības. Mēs visi labi zinām, ka mums jau sākas dažādu uzņēmumu bankroti. Paldies Dievam, ka vēl nav sākušies mājsaimniecību bankroti. Mēs zinām, ka mums nepildās budžets, mēs zinām, ka valstī aug bezdarbs, kam var sekot kārtējais emigrācijas vilnis... Mēs redzam, ka aug arī noziedzība. Valdībai ir jābūt skaidram plānam, kā to visu atrisināt.

Taču šodien mēs par to nevaram diskutēt, jo esam saņēmuši no premjerministra vēstuli, kurā ir teikts, ka zināmu iemeslu dēļ nedz premjerministrs, nedz finanšu ministrs, nedz arī ekonomikas ministrs šodien nevar Saeimā ierasties. Un tāpēc mēs lūdzam tieši uz nedēļu sēdē izsludināt pārtraukumu, lai nākamajā trešdienā varētu atgriezties pie šo jautājumu izdiskutēšanas. Es ļoti ceru, ka gan ministri, gan premjerministrs, gan arī deputāti būs atbilstoši sagatavojušies, un tad diskusija būs tiešām jēgpilna.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Neviens no deputātiem nav pieteicies runāt “pret” šo priekšlikumu. Vai deputāti prasa balsojumu? Deputāti balsojumu neprasa.

Līdz ar to lēmuma projekts tiks skatīts pēc pārtraukuma.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrēties!

Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, sveicam dzimšanas dienā mūsu kolēģi deputātu Sergeju Mirski! (Aplausi.)

Saeimas sekretāra biedru Andreju Klementjevu lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātus.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labdien, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Ausma Ziedone-Kantāne… (Zālē troksnis.) Augusts Brigmanis, Vladimirs Buzajevs, Gundars Daudze, Vaira Paegle, Kārlis Leiškalns, Vents Armands Krauklis, Einars Repše, Baiba Rivža, Viktors Ščerbatihs un Dainis Turlais.

Sēdes vadītāja.

Paldies. Līdz ar to sēdē tiek izsludināts pārtraukums līdz šā gada 11.jūnijam pulksten 15.00.

Paldies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!