• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Liepājas Universitāti un tās Satversmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2008., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Aiju Āvu

Vēl šajā numurā

12.06.2008., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Liepājas Universitāti un tās Satversmi

 

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti 5.jūnijā atbalstīja universitātes statusa piešķiršanu Liepājas Pedagoģijas akadēmijai. Lai studenti jau no šā gada 1.septembra varētu studēt Liepājas Universitātē, deputāti nolēma virzīt likumprojektu “Par Liepājas Universitātes Satversmi” steidzamības kārtā un pieņemt vēl šīs pavasara sesijas laikā.  

“Latvijā būs vēl viena universitāte, un tas ir apliecinājums Liepājas Pedagoģiskās augstskolas izaugsmei. Komisija velta lielu uzmanību augstskolu attīstībai ārpus Rīgas, jo tas sekmē reģionu attīstību un piesaista tiem jaunus speciālistus. Universitāšu veidošana veicina arī zinātniski pētnieciskā darba attīstību reģionos un Nacionālā attīstības plāna izpildi. Liepājas izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis, attīstītie transporta mezgli un rūpniecība, kā arī aktīvā kultūras dzīve un kvalitatīvā izglītības sistēma apliecina Kurzemes attīstības perspektīvas,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

Likumprojekts noteiks Liepājas Universitātes darbības pamatvirzienus un uzdevumus. Universitāte ir augstskola, kas īsteno bakalaura, maģistra un doktora studiju programmas. Universitātē vismaz pusei no akadēmiskā personāla ir doktora zinātniskais grāds un norit zinātniskais darbs.

Šobrīd Liepājas Pedagoģijas akadēmijā 3334 studenti studē 47 studiju programmās humanitārajās zinātnēs un mākslā, sociālajā labklājībā, pedagogu izglītībā un izglītības zinātnē, sociālajās zinātnēs un uzņēmējdarbībā, kā arī dabaszinātnēs, matemātikā un informācijas tehnoloģijās. Studijas notiek gan bakalaura, gan profesionālo studiju, gan maģistra, gan doktorantūras studiju programmās.

Liepājas Pedagoģijas akadēmija dibināta 1954.gadā uz Liepājas Skolotāju institūta bāzes. 1993.gada februārī to pārdēvēja par Liepājas Pedagoģisko augstskolu, bet 1996.gadā par Liepājas Pedagoģijas akadēmiju. 2006.gada 14.jūnijā akadēmijas Satversmes sapulce nolēma mainīt akadēmijas statusu un nosaukumu, vienlaikus pieņemot Liepājas Universitātes Satversmi.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!