• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par nepieciešamiem grozījumiem valsts budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2008., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Diskutējot par reģionālo reformu un ceļu sakārtošanu

Vēl šajā numurā

12.06.2008., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par nepieciešamiem grozījumiem valsts budžetā

Šodien, 12.jūnijā, finanšu ministrs Atis Slakteris Ministru kabineta ārkārtas sēdē ziņo par nepieciešamajiem grozījumiem šā gada valsts budžetā. Lai budžetā saglabātos pārpalikums, budžeta izdevumi būs jāsamazina. 

“Straujās ekonomiskās izaugsmes apstākļos valsts budžets tika sastādīts pārāk optimistiski. Budžeta izpildes dati par gada pirmajiem pieciem mēnešiem liecina, ka nodokļu ieņēmumi nepildās tā, kā bija plānots, līdz ar to ir svarīgi nekavējoties strādāt pie budžeta grozījumiem, samazinot izdevumus. Par budžeta deficītu diskusiju nebūs,” skaidro finanšu ministrs Atis Slakteris.

Izvērtējot iespējamo budžeta izdevumu samazinājuma avotu, finanšu ministrs norāda: “Izdevumu samazinājums proporcionāli tiks piemērots visām valsts budžeta iestādēm, un katrai no tām būs pašai jāmeklē veids, kā ietaupīt. Ministrijām ir jārod iespējas samazināt savus izdevumus, likvidējot ilgstoši brīvās štata vietas un pārskatot plānotos valsts iepirkumus. Tomēr, samazinot valsts budžeta izdevumus, netiks skartas mediķu un pedagogu algu pozīcijas, kā arī pensiju indeksācijai paredzētie līdzekļi.”

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!