• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par nepilsoņu jautājumu Latvijā un Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2008., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu jauno lauksaimnieku darbības sākšanai

Vēl šajā numurā

12.06.2008., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par nepilsoņu jautājumu Latvijā un Igaunijā

 

Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes deputāti vēlas, lai Eiropas Savienība (ES) panāk pilsonības piešķiršanu Baltijas valstu nepilsoņiem. Tai vajadzētu būt kaut kāda veida Eiropas mēroga pilsonībai, kas tiktu piešķirta neatkarīgi no Latvijas un Igaunijas ambīcijām, uzskata politiķi. Valsts domes vicespīkere Ļubova Sļiska ierosinājusi Latvijas un Igaunijas nepilsoņu jautājuma risināšanā iesaistīt starptautiskos un Eiropas starpniekus.

Eiroparlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis uzskata: “Nepilsoņi un Baltijas valstu okupācija ir vienas un tās pašas ķēdes sastāvdaļa. Ja Krievijas Valsts dome Latvijas un Igaunijas nepilsoņu jautājuma risināšanā cer iesaistīt starptautiskos un Eiropas Savienības starpniekus, tad tai jārēķinās, ka problēma beidzot tiks skatīta kopsakarībās.”

Deputāts ir pārliecināts: “Tas būtu tikai Latvijas interesēs, lai problēmu izvērtētu Nirnbergai līdzīgā procesā un nepilsoņu problēmu skatītu Ženēvas konvencijas, Briāna-Keloga vienošanās vai starptautisko tiesību kontekstā. Pie viena varētu arī noskaidrot, kā Krievija pilda savas starptautiskās saistības par PSRS okupācijas seku novēršanu Baltijas valstīs, ko tā uzņēmusies, iestājoties Eiropas Padomē. Katrā gadījumā Krievija, kārtējo reizi izdarot spiedienu uz Latviju un Igauniju nepilsoņu jautājumā, pārprot savu pienākumu izpildi.”

 

Nāciju Eiropas grupas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!