• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Latvijas un ASV pozīciju Gruzijas integritātes lietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2008., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

11.06.2008., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Latvijas un ASV pozīciju Gruzijas integritātes lietās

10.jūnijā notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa tikšanās ar ASV Valsts departamenta valsts sekretāra palīga vietnieku Metjū Braizu. Tikšanās laikā pārrunāta situācija Dienvidkaukāza valstīs, it īpaši aktualitātes Gruzijā.

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš informēja ASV pusi par Latvijas iniciatīvām Gruzijas atbalstam, tostarp veiksmīgo Latvijas un Gruzijas centrālo vēlēšanu komisiju sadarbību, kā arī pēc Latvijas ārlietu ministra ierosinājuma īstenoto vairāku ES dalībvalstu ārlietu ministru vizīti Tbilisi ES prezidējošās valsts Slovēnijas ārlietu ministra vadībā.

Abas puses vienojās, ka Latvijas pieredze Gruzijai tās demokratizācijas procesā un ceļā uz eiroatlantisko integrāciju ir ļoti būtiska, ņemot vērā Latvijas pieredzi reformu īstenošanā. “Latvija ir gatava arī turpmāk aktīvi dalīties pieredzē ar Gruziju par Rīcības plāna dalībai NATO īstenošanu, kā arī citu reformu virzību.”

Sarunas laikā tika pārrunāts jautājums par Abhāzijas konflikta risināšanas tālāku virzību, kā arī starptautiskās sabiedrības plašāku iesaisti dialoga veicināšanā starp Gruziju un Krieviju. M.Braizs norādīja, ka Abhāzijas jautājums ir viens no galvenajiem darba kārtības punktiem arī ES un ASV samitā, kas norisinās 10.jūnijā Slovēnijā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!