• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 11. septembra protokola izraksts Nr. 46 "Likumprojekts "Par valsts budžetu 2000.gadam"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.1999., Nr. 302/303 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17656

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Muitas likumā

Vēl šajā numurā

15.09.1999., Nr. 302/303

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 46

Pieņemts: 11.09.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdes protokola Nr.46 izraksts

Rīgā 1999.gada 11.septembrī

1.§

Likumprojekts "Par valsts budžetu 2000.gadam"

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, A.Gorbunovs, V.Birkavs, V.Zeile, R.Zīle, I.Sudraba, V.Balodis, R.Jurdžs, J.Bunkšs, V.Makarovs, D.Gulbe, A.Staris, A.Vītols, I.Bērziņš, A.Kalvītis, K.Gerhards, S.Golde, K.Pētersone, G.Grūbe, Ģ.V.Kristovskis, A.Šķēle

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai finansu ministra sniegto informāciju.

2. Par papildus pieprasītajiem izdevumiem (1.1.pielikums):

2.1. noraidīt Valsts prezidenta Kancelejas pieprasījumu (balsojumā par līdzekļu iedalīšanu: par — 1, pret — neviens, atturas — 14);

2.2. iekļaut valsts budžeta projektā Saeimas iesniegto pieprasījumu;

2.3. ārlietu ministram I.Bērziņam konsultēties par iespējām attiecināt bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas institūts" finansējumu uz Saeimas finansējumu;

2.4. paredzēt līdzekļus Ekonomikas ministrijai tautas skaitīšanas organizēšanai. Finansējuma avots — atskaitījumi Privatizācijas aģentūrai līdzekļu izlietošanai iezīmētiem mērķiem;

2.5. finansu ministram kopīgi ar ekonomikas ministru līdz š.g. 14.septembrim precizēt jautājumu par finansējumu likumu "Par iekšējā tirgus aizsardzību", Antidempinga likuma un likuma "Par kompensācijas pasākumiem" vienotai administrēšanai;

2.6. noraidīt Ekonomikas ministrijas pieprasījumu ārējās tirdzniecības nacionālās programmas realizācijai;

2.7. privatizācijas sertifikātu dzēšanai politiski represētām personām par finansējuma avotu paredzēt ieņēmumus no lielo uzņēmumu privatizācijas. Ekonomikas ministrijai sagatavot attiecīgus grozījumus normatīvajos aktos;

2.8. valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" organizēt un nodrošināt Rīgas pils rekonstrukcijas un restaurācijas darbus;

2.9. atzīmēt, ka pagaidām nav finansējuma avota pedagogu darba samaksas reformas īstenošanai;

2.10. atzīmēt, ka pagaidām nav finansējuma avota Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sarīkošanai;

2.11. paredzēt papildu finansējumu Zemkopības ministrijai 3 milj. latu apmērā akcīzes nodokļa naftas produktiem atmaksai par izmantoto dīzeļdegvielu lauksaimniecības produkcijas ražotājiem;

2.12. atbalstīt iesniegto pieprasījumu Radio un televīzijai programmai "Latvijas Radio tiešo raidījumu skaņu trakta tehnoloģisko iekārtu atjaunošana" un izskatīt to vienlaikus ar valsts investīciju programmas projektu;

2.13. jautājumā par valdības garantijām valsts akciju sabiedrībai "Latvijas dzelzceļš" atbalstīt Finansu ministrijas iesniegtos priekšlikumus. Satiksmes ministrijai steidzami sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Dzelzceļa likumā (iesniegšanai Saeimā budžeta likumprojektu paketē).

3. Atzīmēt, ka pagaidām nav finansējuma avota Liepājas simfoniskajam orķestrim.

4. Finansu ministrijai kopīgi ar Valsts zemes dienestu precizēt finansējumu valsts kartogrāfijas sistēmas attīstībai un ēku un būvju kadastrālās vērtības noteikšanai.

5. Finansu ministrijai sagatavot pieteikumu sarakstu, kuriem pagaidām nav finansējuma avota, izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 13.septembrī.

6. Akceptēt Finansu ministrijas iesniegto priekšlikumu samazināt uzturēšanas un kapitālos izdevumus par 1 %.

7. Ministriju speciālistiem kopīgi ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem izvērtēt līdzekļu samazinājumu valsts investīciju programmas projektiem.

8. Finansu ministrijai izvērtēt ārlietu ministra I.Bērziņa izteiktos priekšlikumus par komandējumiem uz Briseli paredzēto līdzekļu centralizēšanu un par vienotu kārtību specializēto atašeju uzturēšanās izdevumu ārvalstīs segšanai.

9. Pieņemt zināšanai satiksmes ministra A.Gorbunova priekšlikumu par iespēju samazināt līdzekļus bezpeļņas organizācijai valsts akciju sabiedrībai "Valsts informācijas tīkla aģentūra" par 370 000 latu.

10. Saglabāt Aizsardzības ministrijai finansējumu 1,05 % apmērā no iekšzemes kopprodukta.

11. Jautājumu turpināt izskatīt Ministru kabineta sēdē š.g. 13.septembrī plkst.9.00.

 

4.§

Par akcīzes nodokli alum

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, A.Kalvītis, G.Kauliņa, A.Gorbunovs, V.Balodis, A.Šķēle

Nolēma:

1. Pamatā akceptēt iesniegto likumprojektu (balsojumā: par — 10, pret — 4, atturas — neviens).

2. Finansu ministrijai likumprojektā paredzēt, ka nodokļa likme par alu virs 7 tilpumprocentiem absolūtā spirta ir 42 lati, precizēt likumprojektu saskaņā ar Tieslietu ministrijas atzinumu un iesniegt likumprojektu un precizēto anotāciju izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 14.septembrī.

6.§

Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem"

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, A.Kalvītis, V.Balodis, R.Zīle, I.Sudraba, A.Gorbunovs, A.Šķēle)

Nolēma:

1. Pamatā akceptēt iesniegto likumprojektu.

2. Finansu ministrijai papildināt likumprojektu ar grozījumu likuma 8.pantā par nodokļa atmaksāšanu lauksaimniecības produkcijas ražotājiem par izmantoto dīzeļdegvielu (gāzeļļu) no 120 litriem uz 80 litriem un iesniegt likumprojektu un precizēto anotāciju Valsts kancelejā izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 14.septembrī.

3. Pieņemt zināšanai, ka satiksmes ministrs A.Gorbunovs izskatīšanai Ministru kabinetā ierosinās jautājumu par akcīzes nodokļa naftas produktiem sadali 60 % — 40 % apmērā starp valsts speciālo budžetu — Valsts autoceļu fondu — un valsts pamatbudžetu.

4. Finansu ministram E.Krastiņam iesniegt Ministru prezidentam Valsts ieņēmumu dienesta un valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" līgumu.

21.§

Par izglītības sistēmas reformu un vienotas samaksas kārtību izglītības sistēmā

Apspriešanā piedalījās: S.Golde, R.Jurdžs, I.Bērziņš, R.Zīle, A.Gorbunovs, J.Bunkšs, E.Krastiņš, K.Pētersone, A.Šķēle

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegto informāciju par izglītības sistēmas reformu un vienotas samaksas kārtību izglītības sistēmā, kā arī to, ka 2000.gada budžeta projektā pedagogu darba samaksai nepieciešams papildu finansējums 28,75 miljonu latu apmērā.

2. Izglītības un zinātnes ministrijai iesniegtajiem materiāliem par izglītības sistēmas reformu un vienotas darba samaksas kārtību izglītības sistēmā pievienot izstrādājamo normatīvo aktu projektu sarakstu un iesniegt šo dokumentu Valsts kancelejā.

3. Valsts kancelejai nosūtīt visiem ministriem materiālus par izglītības sistēmas reformu un vienotas darba samaksas kārtību izglītības sistēmā.

4. Izglītības un zinātnes ministrijai institucionālās reformas izglītības jomā saskaņot ar reģionālās attīstības reformas pamatnostādnēm.

5. Izglītības un zinātnes ministrijai izstrādāt un noteiktā kārtībā līdz š.g. 20.novembrim iesniegt Ministru kabinetā noteikumu projektu par pedagogu darba samaksu.

Ministru prezidents A.Šķēle

Valsts kancelejas direktors A.Vītols

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!