• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas ārlietu ministra vietnieka vizīti Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2008., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

04.06.2008., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas ārlietu ministra vietnieka vizīti Rīgā

 

KRIEVIJA.JPG (14314 bytes)
Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš vakar, 3.jūnijā, tiekoties ar Krievijas ārlietu ministra vietnieku Vladimiru Titovu, kurš Rīgā ieradies Krievijas delegācijas sastāvā, lai piedalītos Baltijas jūras valstu galotņu samitā
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

3.jūnijā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Krievijas ārlietu ministra vietnieku Vladimiru Titovu. Tikšanās laikā pārrunāta divpusējo attiecību attīstība, kā arī starptautiskās politikas aktualitātes.

Tika apspriestas arī abu valstu divpusējā dialoga stiprināšanas iespējas. Puses vienprātīgi atzina nepieciešamību tuvākajā laikā organizēt starpvaldību komisijas sēdi. Vienlaikus, atbildot uz Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova ielūgumu, Māris Riekstiņš apstiprināja gatavību doties vizītē uz Krieviju šā gada rudenī. Puses arī pauda gatavību gada nogalē organizēt Latvijas Valsts prezidenta vizīti Krievijā. Māris Riekstiņš norādīja, ka šādas vizītes priekšnoteikums ir tās praktiskais saturs, it īpaši attiecībā uz divpusējo līgumu noslēgšanu.

Ārlietu ministrs aicināja Krievijas pusi ciešāk sadarboties pārvietoto kultūrvēsturisko vērtību atgūšanā. Īpaši tika atzīmēta Latvijas interese filmu un muzeju eksponātu atgriešanā, kā arī piekļuve Krievijas arhīvu dokumentiem.

Puses pārrunāja robežas demarkācijas komisijas izveides gaitu. Māris Riekstiņš informēja par komisijas Latvijas puses sastāvu, kā arī aicināja Krievijas pusi nozīmēt tās sastāvu, tādējādi paverot iespēju komisijas darbam.

Abas puses pauda gandarījumu par Eiropas Savienības dalībvalstu panākto vienošanos par Eiropas Komisijas mandātu sarunām ar Krieviju par jauno Partnerības un sadarbības līgumu, kas paver iespējas sākt sarunas par minētā līguma tekstu.

Pievēršoties citām starptautiskās politikas aktualitātēm, Māris Riekstiņš pauda Latvijas satraukumu par situāciju, kas izveidojusies attiecībā uz Gruzijas teritoriālās integritātes nodrošināšanu. Sarunas gaitā abas puses apmainījās viedokļiem par Gruzijas iesaldēto konfliktu risināšanas iespējām, kā arī par situāciju Kosovā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!