• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 22. maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2008., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi pēc 2008. gada 22. maija sēdes

Vēl šajā numurā

03.06.2008., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 22. maijā

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2008.gada 22.maijā pulksten 17.00:

 

1. Deputātu Dz.Zaķa, S.Āboltiņas, L.Mūrnieces, E.Repšes un S.Bendrātes jautājums īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās Oskaram Kastēnam (jautājumu reģistra Nr.58/J9)

“Par Nacionālo iecietības veicināšanas programmu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.2402)

 

2. Deputātu Dz.Zaķa, A.Latkovska, L.Mūrnieces, J.Reira un S.Bendrātes jautājums satiksmes ministram Aināram Šleseram (jautājumu reģistra Nr.59/J9)

“Par pasažieru pārvadājumiem”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.2396)

 

3. Deputātu Dz.Zaķa, S.Āboltiņas, I.Circenes, A.Latkovska un A.K.Kariņa jautājums satiksmes ministram Aināram Šleseram (jautājumu reģistra Nr.60/J9)

“Par VAS “Latvijas Pasts” rīcību”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.2398)

 

4. Deputātu L.Mūrnieces, A.Latkovska, I.Circenes, A.K.Kariņa un J.Reira jautājums bērnu un ģimenes lietu ministram Ainaram Baštikam (jautājumu reģistra Nr.61/J9)

“Par ar bērniem saistītajiem normatīvajiem aktiem”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 

5. Deputātu J.Plinera, V.Buzajeva, V.Buhvalova, J.Sokolovska un M.Mitrofanova jautājums veselības ministram Ivaram Eglītim (jautājumu reģistra Nr.62/J9)

“Par situāciju ar vakcināciju pret ērču encefalītu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.2429)

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

 Rīgā 2008.gada 19.maijā


 

 Pielikums

Par Nacionālo iecietības veicināšanas programmu

Tā kā publiski ir izskanējusi informācija par Jūsu veiktajām izmaiņām Nacionālajā programmā iecietības veicināšanai 2009.–2013.gadam, lūdzam Jūs sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1) Paskaidrojiet, kāpēc no iepriekš minētās valsts programmas tika izņemts dažādu diskriminācijai pakļauto minoritāšu grupu uzskaitījums?

2) Kā tiks nodrošināta vienota izpratne par diskriminācijas pazīmēm, ja tās nav iekļautas programmā?

3) Kādēļ, pieņemot lēmumu par šīs programmas saturu, priekšroka tika dota atsevišķu reliģisko organizāciju, nevis attiecīgās jomas nevalstisko organizāciju viedoklim?

9.Saeimas deputāti: Dz.Zaķis, S.Āboltiņa,
L.Mūrniece, E.Repše, S.Bendrāte

Rīgā 2008.gada 28.aprīlī


 

 

Par pasažieru pārvadājumiem

Arvien vairāk cilvēku vēlas izmantot sabiedriskos pasažieru pārvadājumus, un, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, iespējams, tādās transporta nozarēs kā dzelzceļa pasažieru pārvadājumi pasažieru plūsmas pieaugums būs vēl straujāks. Taču Satiksmes ministrijas rīcība nerada pārliecību, ka pasažieru pārvadājumi tiek organizēti atbilstoši sabiedrības interesēm. Tā, piemēram, Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums nosaka, ka, veidojot maršruta tīklu ārpus pilsētām, vispirms jānodrošina iespēja skolēniem apmeklēt izglītības iestādes. Saeimas deputāti saņēmuši vairākas sūdzības par šīs likuma normas nepildīšanu. Tajā pašā laikā Satiksmes ministrija ievērojamus finanšu līdzekļus novirza iekšzemes aviopārvadājumu dotēšanai.

Ņemot vērā iepriekš minēto, aicinām atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kāds ir iekšzemes aviopārvadājumu finansēšanas modelis, tā ekonomiskais pamatojums un ilgtermiņa attīstības stratēģija?

2. Vai ir plānots nodrošināt papildu pasažieru dzelzceļa transporta vienības maršrutos, kuri sastrēgumu stundās ir pārslogoti (piemēram, Ogre–Rīga, Tukums–Rīga)?

3. Kā tiek nodrošināta Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 6.panta piektās daļas izpilde, kura nosaka, ka, veidojot maršruta tīklu ārpus pilsētām, vispirms jānodrošina iespēja skolēniem apmeklēt izglītības iestādes?

Saeimas deputāti: Dz.Zaķis, A.Latkovskis,
L.Mūrniece, J.Reirs, S.Bendrāte

Rīgā 2008.gada 6.maijā


 

 

Par VAS “Latvijas Pasts” rīcību

Plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija par VAS “Latvijas Pasts” (turpmāk – LP) parādnieku laikrakstu “Rītdiena”, kura parāds sasniedz 647,3 tūkstošus latu. LP 2007.gadu noslēdza ar aptuveni 12 miljonu latu zaudējumiem, kā iemeslu minot nerentablo preses piegādi. LP arī plāno paaugstināt preses piegādes tarifus. Tajā pašā laikā LP ir ilgstoši uzturējis nerentablu laikraksta “Rītdiena” piegādi.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai laikraksta “Rītdiena” ilgstošā atbalstīšana ir saistīta ar Jūsu partijas interesēm?

2. Cik ilgā laikā plānots atgūt neiekasēto maksu par laikraksta “Rītdiena” piegādi?

3. Kādu ekonomisko iespaidu uz iespējamo tarifu paaugstināšanu atstās neiekasētais laikraksta “Rītdiena” parāds?

Saeimas deputāti: Dz.Zaķis, S.Āboltiņa, I.Circene,
 A.Latkovskis, A.K.Kariņš

Rīgā 2008.gada 6.maijā


 

 

Par ar bērniem saistītajiem normatīvajiem aktiem

Tā kā LR Saeimā bez virzības palikuši vairāki ar bērnu tiesībām saistīti normatīvie akti, Saeimas frakcijas “Jaunais laiks” deputāti vēlētos no Jums saņemt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1) Ko Jūsu vadītā ministrija ir paveikusi, lai nodrošinātu Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 6.pantā noteikto, ka, veidojot maršruta tīklu ārpus pilsētām, vispirms tiek nodrošināta iespēja skolēniem apmeklēt izglītības iestādes?

2) Vai atbalstāt tā sauktā pedofilu reģistra izveidošanu un vai aicināsiet savus partijas biedrus Saeimā šos grozījumus atbalstīt?

3) Vai atbalstāt Krimināllikuma grozījumus, kas paredz, ka nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no soda nepiemēro, ja notiesātais ir persona, kam sods piespriests par smagu vai sevišķi smagu noziegumu pret nepilngadīgu personu, un vai aicināsiet savus partijas biedrus Saeimā šos grozījumus atbalstīt?

4) Ko Jūsu vadītā ministrija ir paveikusi un plāno veikt Cilvēku tirdzniecības apkarošanas programmas realizēšanai?

5) Vai izrādīsit iniciatīvu jaunas Cilvēku tirdzniecības apkarošanas programmas izstrādei turpmākajiem gadiem?

9.Saeimas deputāti: L.Mūrniece, A.Latkovskis,
 I.Circene, A.K.Kariņš, J.Reirs

Rīgā 2008.gada 12.maijā


 

 

Par situāciju ar vakcināciju pret ērču encefalītu

Pie mums ir vērsušies daudzi iedzīvotāji ar lūgumu noskaidrot situāciju ar bērnu bezmaksas vakcināciju pret ērču encefalītu un komercvakcīnu trūkumu Latvijā.

Valsts apmaksātā bērnu vakcinācija pret ērču encefalītu teritorijās, kur ir reģistrēta visaugstākā saslimstība, paredzēta LR MK 2000.gada 26.augusta noteikumos Nr.330 “Vakcinācijas noteikumi”. Saskaņā ar Veselības ministrijas pārraudzībā esošās valsts aģentūras “Sabiedrības veselības aģentūra” sniegto informāciju pašreiz Latvijā bezmaksas bērnu vakcinācija ir nodrošināta tikai Latvijas 120 pagastos no 430. Tajā pašā laikā šāda iespēja nepastāv, piemēram, bērniem Rīgā un citās Latvijas vietās, neskatoties uz to, ka daudzi no viņiem savu vasaras brīvlaiku pavadīs ārpus pilsētas, tajā skaitā arī Latvijas endēmiskajos pagastos.

Tāpat ir saņemtas iedzīvotāju sūdzības par to, ka nav iespējams iegādāties arī maksas vakcīnas, tajā skaitā, lai pabeigtu jau iesākto vakcinācijas kursu.

Sakarā ar iepriekšminēto lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai Veselības ministrija neizskata jautājumu par iespēju nodrošināt bezmaksas vakcināciju visiem bērniem Latvijā, un vai ministrija nav veikusi atbilstošus šādas vakcinēšanas izmaksu aprēķinus?

2. Vai Veselības ministrija neplāno iniciēt atbilstošus grozījumus iepriekšminētajos MK noteikumos ar mērķi vismaz paplašināt to teritoriju skaitu, kurās bērniem ir pieejamas bezmaksas vakcīnas pret ērču encefalītu?

3. Kādus pasākumus ir veikusi Veselības ministrija, lai atrisinātu problēmu, kas saistīta ar komercvakcīnu deficītu valstī?

LR Saeimas deputāti: J.Pliners, V.Buzajevs, V.Buhvalovs,
 J.Sokolovskis, M.Mitrofanovs

Rīgā 2008.gada 15.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!