• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas vēstnieka dāvinājumu EIB bibliotēkai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.1999., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu ārlietu ministra darba vizīti Briselē

Vēl šajā numurā

14.09.1999., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas vēstnieka dāvinājumu EIB bibliotēkai

Aizvadītajā nedēļā Eiropas integrācijas birojā (EIB) iepazīšanās vizītē bija ieradies jaunais Lielbritānijas vēstnieks Stīvens Nešs. Tikšanās laikā EIB direktors Edvards Kušners iepazīstināja vēstnieku ar biroja darbu. Tika pārrunātas Latvijas izredzes tikt uzaicinātai uz sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) Helsinku sanāksmes laikā, kā arī Lielbritānijas viedoklis šajā jautājumā. Vēstnieks pauda Lielbritānijas valdības nostāju, ka Eiropas Savienības Padomes decembra sanāksmes laikā uz sarunām būtu jāuzaicina visas otrās kārtas valstis, vienlaikus uzskatot, ka sarunu ātrumam jābūt atkarīgam no konkrētās valsts gatavības.

Tikšanās laikā vēstnieks pasniedza grāmatu dāvinājumu EIB bibliotēkai. Tika uzdāvinātas vairākas jaunas un aktuālas grāmatas par Eiropas Savienību un citām tēmām, tajā skaitā — 5 sējumi " Enciklopaedia of European Union Law " (Eiropas Savienības likumu enciklopēdija), " Revolt or Revolution: The Constitutional Boundaries of the European Community ", " European Works Council Directive. A Legal and Practical Guide ", " The Payments System in the European Union. Law and Practice ", " A Dictionary of Abbreviations " un " The European Convention of Human rights ". E.Kušners pauda atzinību par līdzšinējo Latvijas un Lielbritānijas sadarbību un izteica cerību arī turpmāk realizēt kopējus projektus. Dāvinājums bibliotēkai nav vienīgais atbalsts, ko Lielbritānija sniegusi Latvijai ceļā uz Eiropas Savienību. Eiropas integrācijas birojā ar savu pieredzi pievienošanās procesa vadīšanas jautājumos un sabiedriskajās attiecībās dalās divi britu eksperti ES jautājumos — Džerijs Makalindens un Dr. Mārtins Bonds. Jau kopš Tulkošanas un terminoloģijas centra izveidošanas sniegts atbalsts tā darbam. Daudziem speciālistiem sagādāta iespēja apmeklēt visdažādākos pieredzes apmaiņas seminārus, piedalīties mācību braucienos. Uzsākta programma, kuras ietvaros Latvijas Ārlietu ministrijas darbinieki praktizēsies Lielbritānijas Ārlietu ministrijā.

Gunta Misāne,

EIB Informācijas departamenta vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!