• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par policijas patruļas organizēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.1999., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17613

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu Latvijas valsts informācijas tīklu

Vēl šajā numurā

14.09.1999., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par policijas patruļas organizēšanu

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš vakar, 13. septembrī, parakstīja pavēli, ar kuru uzliek par pienākumu organizēt Rīgā policijas patruļu, kas kontrolēs policijas darbinieku uzvedību un ārējo izskatu, īpašu vērību pievēršot formas tērpu nēsāšanas noteikumu ievērošanai.

Pavēle izdota, ņemot vērā faktu, ka pēdējā laikā uz ielām un citās sabiedriskās vietās bieži redzami policijas darbinieki, kuri rupji pārkāpj formas tērpa nēsāšanas noteikumus (staigāšana bez galvassegām, atpogātās žaketēs, negludinātās biskēs un neatbilstošas krāsas apavos). Tas neizraisa iedzīvotājos cieņu pret policiju un liecina par tās darbinieku zemo kultūras un disciplīnas līmeni.

Patruļās tiks iekļauti ne mazāk kā divi policijas virsnieki no Valsts policijas centrālā aparāta, Rīgas Galvenās policijas pārvaldes, Valsts apsardzes dienesta, Ceļu policijas pārvaldes, Transporta policijas pārvaldes, Imigrācijas policijas un apvienības "Apsardze".

Policijas patruļai ir tiesības izteikt aizrādījumu vai aizturēt jebkuru policijas darbinieku, kurš pārkāpj uzvedības normas sabiedriskās vietās vai neievēro formas tērpa nēsāšanas noteikumus.

Paredzēts, ka pirmoreiz policijas patruļas dosies norīkojumā jau oktobrī.

Iekšlietu ministrijas

Preses un sabiedrisko attiecību

departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!