• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Darba vizītē apmeklējot Cēsis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2008., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.05.2008., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Darba vizītē apmeklējot Cēsis

 

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers 27.maijā darba vizītē apmeklēja Cēsis, kur viesojās NBS Instruktoru skolā, kā arī Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem.

Uzrunājot NBS Instruktoru skolas kursantus un Zemessardzes 27.kājnieku bataljonu, Valsts prezidents uzsvēra armijas nozīmi ikkatras valsts drošības uzturēšanā, kā arī nepieciešamību un pienākumu piedalīties starptautiskās miera uzturēšanas misijās, tādējādi ne vien uzturot drošību kara skartajos reģionos, bet arī pašu valstī. Uzrunas noslēgumā Valsts prezidents izteica pateicību Instruktoru skolas kursantiem par izvēli kalpot valsts drošības interesēm, dienot NBS sastāvā. Pēc tikšanās ar kursantiem NBS Instruktoru skolas vadība iepazīstināja Valsts prezidentu ar dienesta un mācību apstākļiem, informēja par turpmākajiem attīstības plāniem un starptautiskās sadarbības projektiem.

Pēcpusdienā Valsts prezidents apmeklēja Cēsu audzināšanas iestādi nepilngadīgajiem. Apmeklējuma laikā Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadītājs, kā arī Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem vadītājs informēja Valsts prezidentu par jauniešu dzīves, mācību un darba apstākļiem, kā arī par turpmākajiem audzināšanas iestādes rekonstrukcijas un attīstības plāniem. Pēc audzināšanas iestādes dzīvojamo un darba telpu apskates Valsts prezidents tikās ar Cēsu 2.vakara maiņu vidusskolas skolēniem un skolotājiem, kā arī atbildēja uz jauniešus interesējošiem jautājumiem.

Tikšanās gaitā Valsts prezidents norādīja, ka ne velti viena no viņa prezidentūras prioritātēm ir izglītība, un tas nozīmē, ka katram jaunietim, pat ja viņš reiz kļūdījies, ir jādod iespēja savas kļūdas labot, iegūt spējām atbilstošu izglītību un sadzīviskās prasmes, lai pēc atbrīvošanas no audzināšanas iestādes viņš varētu pilnvērtīgi iekļauties sabiedrības dzīvē.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!