• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmdien, 19. maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2008., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175859

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdien, 21. maijā

Vēl šajā numurā

27.05.2008., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmdien, 19. maijā

 

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle:

– tikās ar Ungārijas Republikas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru, Eiropas direktorāta vadītāju Gāboru Ivānu (Gábor Iván) un Ungārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ištvānu Mohāču (István Mohácsi).

 

Prezidija sēde.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas izbraukuma sēdē:

– piedalījās Eiropas Komisijas pret rasismu un neiecietību (ECRI) diskusijā par trešo ziņojumu par Latviju; cīņa par vienlīdzību – pretdiskriminācijas likumdošanas ieviešana.

 

Saeimas un nevalstisko organizāciju forums:

– Saeimas komisiju un nevalstisko organizāciju pārstāvju diskusijas;

– apaļā galda diskusija “Sabiedrības līdzdalība kā demokrātijas pamats”;

– apaļā galda diskusija “Saeimas atbalsts pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā”.

 

Ārlietu komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par Lisabonas līgumu – tajā iekļauto proporcionalitātes un subsidiaritātes principa piemērošanu un Latvijas pārstāvības Eiropas Savienībā īstenošanu; Starptautiskās palīdzības likumu, Latvijas attīstības sadarbības politikas problemātiku un Ārlietu komisijas lomu.

 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par finansējumu nevalstiskajām organizācijām un sadarbību valsts budžeta apspriešanas gaitā.

 

Juridiskā komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par sadarbības jautājumiem un nevalstisko organizāciju prioritārajām tēmām.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par vardarbības novēršanu; prostitūcijas ierobežošanu; Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta jauno politisko iniciatīvu atbalstīšanu.

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par nevalstisko organizāciju priekšlikumiem profesionālās izglītības kvalitātes un atbilstības darba tirgus prasībām sekmēšanai; sabiedrības viedokli, izpratnes un atbalsta veicināšanu par mūžizglītības lomu, bērnu drošības jautājumiem, aktīvu piedalīšanos vērtīborientācijas nostiprināšanas un audzināšanas darbā, sportu visiem, jauniešu intereses palielināšanu aktīvākai iesaistei zinātnē un pētniecībā, materiālā un nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu.

 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par problēmām, izrietošām no Ieroču aprites likuma piemērošanas; nevalstisko organizāciju priekšlikumiem iespējamajiem grozījumiem Ieroču aprites likumā.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par politisko organizāciju (partiju) finansēšanu no valsts budžeta līdzekļiem; dzīvojamo māju apsaimniekotāju – pašvaldības kapitālsabiedrība vai privātā kapitālsabiedrība.

 

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par valsts atbalsta programmu lauksaimniecībai; sabiedrības iesaisti vides aizsardzības problēmu un pārkāpumu risināšanā; sabiedrības izglītošanu vides jomā; sabiedrības viedokļa izvērtēšanu un nozīmi aizsargājamo teritoriju izveidošanas procesā un par Eiropas Savienības prasību ieviešanu.

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par nevalstisko organizāciju eksperta lomu likumdošanas procesā; komisijas un nevalstisko organizāciju sadarbību kā efektīvu institūtu sabiedrības vajadzību apzināšanā; sabiedrības līdzdalību Pacientu tiesību likuma un Invaliditātes likuma izstrādē.

 

Eiropas lietu komisija:

– ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēja par sabiedrības iesaistīšanu nacionālo pozīciju apspriešanā pēc iespējas ātrākā stadijā; Lisabonas līgumā paredzēto Eiropas Savienības tiesību aktu subsidiaritātes un proporcionalitātes pārbaudi – iespējamo sabiedrības iesaisti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!