• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2008. gada 21. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 10 "Par Ventspils pašvaldības pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2008., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175757

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.94

Par saistošo noteikumu Nr.10 "Par Ventspils pašvaldības pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

23.05.2008., Nr. 80

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10

Pieņemts: 21.04.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.10

Ventspilī 2008.gada 21.aprīlī

Par Ventspils pašvaldības pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai

Apstiprināti ar Ventspils pilsētas domes 2008.gada 21.aprīļa lēmumu Nr.94 (prot.Nr.6, 15.§ )

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta trešo un ceturto daļu

 

1.Noteikumos lietotie termini

1.1. Jaunietis – šo saistošo noteikumu izpratnē vidējās profesionālās izglītības iestādes audzēknis vai augstākās izglītības iestādes students vecumā no 15 līdz 25 gadiem.

1.2. Personas deklarētā dzīvesvieta – jebkura personas brīvi izraudzīta, ar nekustamo īpašumu saistīta vieta (ar adresi), kurā persona labprātīgi apmetusies ar tieši vai klusējot izteiktu nodomu tur dzīvot, kurā dzīvot tai ir tiesisks pamats un kuru šī persona atzīst par vietu, kur tā sasniedzama tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību.

1.3. Sociālais dienests – Ventspils pilsētas pašvaldības izveidota struktūrvienība, kas sniedz sociālo palīdzību, organizē un sniedz sociālos pakalpojumus pašvaldības iedzīvotājiem.

1.4. Trūcīga ģimene (persona) – ģimene (persona), kuras ienākumi nepārsniedz Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikto ienākumu līmeni.

1.5. Maznodrošināta ģimene (persona) – saistošo noteikumu “Par Ventspils pašvaldības pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai” (turpmāk tekstā – noteikumi) izpratnē ģimene (persona), kuras ienākumi nepārsniedz Ventspils pilsētas domes noteikto mazno­drošinātas ģimenes (personas) ienākumu līmeni, kuru nosakot neņem vērā ikmēneša stipendiju, ko personai, kas pretendē uz šajos noteikumos atrunātā pabalsta piešķiršanu, piešķīrusi izglītības iestāde vai citi finansējuma avoti.

1.6. Vidējā svērtā atzīme – atzīme, kas tiek aprēķināta, saskaitot sesijā iegūto atzīmju un tām atbilstošo kredītpunktu reizinājumus un iegūto summu dalot ar iegūto kredītpunktu skaitu. Rezultāts tiek noapa­ļots līdz desmitdaļām.

1.7. Vidējā aritmētiskā atzīme – atzīme, kas tiek aprēķināta – visu semestrī iegūto atzīmju summu dalot ar atzīmju skaitu. Rezultāts tiek noapaļots līdz desmitdaļām.

2. Vispārīgie noteikumi

2.1. Noteikumi nosaka Ventspils pašvaldības pabalsta talantīgo trūcīgo un mazno­drošināto jauniešu izglītībai (turpmāk – pabalsta) pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību.

2.2. Tiesības saņemt šo pabalstu ir jauniešiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kas vai nu savu pamata dzīvesvietu ir deklarējuši Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā vai arī to pēdējā deklarētā dzīvesvieta pirms studiju uzsākšanas bija Ventspils administratīvā teritorija, un atbilst vienai no šīm prasībām:

2.2.1. apgūst vidējo profesionālo izglītību pilna laika studijās un semestra vidējā aritmētiskā atzīme nav zemāka par 6,5 ballēm;

2.2.2. apgūst augstāko izglītību pilna laika studijās un vidējā svērtā atzīme sesijā nav zemāka par 6,5 ballēm.

3. Pabalsta apmērs

3.1. Pabalsta apmērs tiek aprēķināts, Latvijas Republikā noteikto minimālo algu, kas ir spēkā uz attiecīgā gada 1.janvāri, reizinot ar konstanti un koeficientu:

P = P0 x c x k0 , kur

P – pabalsta apmērs

P0 – minimālā alga

c – konstante

k0 – koeficients

3.2. Pabalsta apmēra noteikšanai tiks piemērotas šādas konstantes c vērtības:

3.2.1. vidējās profesionālās izglītības iestādes audzēknim, ja izglītības iestāde atrodas Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, c = 1,25;

3.2.2. vidējās profesionālās izglītības iestādes audzēknim, ja izglītības iestāde atrodas ārpus Ventspils pilsētas administratīvās teritorijas, c = 2;

3.2.3. augstākās izglītības iestādes studentam, ja izglītības iestāde atrodas Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, c = 1,5;

3.2.4. augstākās izglītības iestādes studentam, ja izglītības iestāde atrodas ārpus Ventspils pilsētas administratīvās teritorijas, c = 2,25.

3.3. Pabalsta apmēra noteikšanai tiek piemērotas šādas koeficienta k0 vērtības:

3.3.1. k0 = 1,0, ja vidējās profesionālās mācību iestādes audzēkņa vidējā aritmētiskā atzīme semestrī vai augstākās izglītības iestādes studenta vidējā svērtā atzīme sesijā ir robežās no 6,5 – 7,9 ballēm;

3.3.2. k0 = 1,2, ja pabalsta pieprasītājs ir maznodrošināts vidējās profesionālās mācību iestādes audzēknis vai augstākās izglītības iestādes students, kura vidējā aritmētiskā atzīme semestrī vai vidējā svērtā atzīme sesijā ir ne mazāka kā 8 balles;

3.3.3. k0 = 1,32, ja pabalsta pieprasītājs ir trūcīgs vidējās profesionālās mācību iestādes audzēknis vai augstākās izglītības iestādes students, kura vidējā aritmētiskā atzīme semestrī vai vidējā svērtā atzīme sesijā ir ne mazāka kā 8 balles.

3.4. Pēc šo saistošo noteikumu 3.1.punktā minētās formulas aprēķinātās pabalsta summas tiek noapaļotas līdz veseliem skaitļiem.

4. Pabalsta pieprasīšanas un piešķiršanas kārtība

4.1. Pabalstu var saņemt divas reizes gadā, vadoties pēc iesniegtajiem ziemas un pavasara sesijas vai semestra rezultātiem.

4.2. Personai, kas pretendē uz šo pabalstu, personīgi jāiesniedz Sociālajā dienestā:

4.2.1. iesniegums;

4.2.2. izziņa no mācību iestādes par sesijas vai semestra rezultātiem, uzrādot personas apliecinošu dokumentu.

4.3. Sociālā dienesta sociālā darba speciālists pēc šo saistošo noteikumu 4.2. punktā minēto dokumentu saņemšanas trīs darba dienu laikā izskata pretendenta atbilstību šo noteikumu 2.2.apakšpunktā minētajiem kritērijiem.

4.4. Personai, kas pretendē uz šo pabalstu, 4.2. punktā minētie dokumenti jāiesniedz viena mēneša laikā pēc sesijas vai semestra rezultātu apstiprināšanas.

4.5. Sociālā dienesta sociālā darba speciālists pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu un aprēķina tā lielumu vai pieņem lēmumu atteikt piešķirt pabalstu.

4.6. Pabalstu pārskaita uz iesniegumā norādīto bankas kontu trīs darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas, pamatojoties uz Sociālā dienesta vadītāja rīkojumu par naudas izlietojumu.

5. Lēmumu paziņošanas, apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

5.1. Lēmums par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu tiek pieņemts un paziņots Administratīvā procesa likumā noteiktā kārtībā.

5.2. Sociālā dienesta sociālā darba speciālista pieņemto lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu var apstrīdēt Sociālā dienesta vadītājam.

5.3. Sociālā dienesta vadītāja pieņemto lēmumu norādītajā termiņā var apstrīdēt Ventspils pilsētas domē, iesniedzot motivētu iesniegumu, kas adresēts Ventspils pilsētas domes izpilddirektoram.

5.4. Ventspils pilsētas domes lēmumu Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

6. Saistošo noteikumu publicēšana

Saistošie noteikumi publicējami un tie stājas spēkā likuma “Par pašvaldībām” 45.pantā noteiktajā kārtībā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Vītoliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!