• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 19. maija noteikumi Nr. 341 "Reliģiskās savienības (baznīcas) garīdznieku saraksta iesniegšanas un aktualizācijas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2008., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.342

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumos Nr.235 "Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība"

Vēl šajā numurā

22.05.2008., Nr. 79

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 341

Pieņemts: 19.05.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.341

Rīgā 2008.gada 19.maijā (prot. Nr.31 30.§)
Reliģiskās savienības (baznīcas) garīdznieku saraksta iesniegšanas un aktualizācijas kārtība
Izdoti saskaņā ar Septītās Dienas Adventistu Latvijas draudžu savienības likuma
16.panta pirmo daļu, Latvijas Baptistu Draudžu Savienības likuma 16.panta pirmo daļu,
Latvijas Apvienotās Metodistu Baznīcas likuma 13.panta pirmo daļu,
Latvijas Vecticībnieku Pomoras Baznīcas likuma 13.panta pirmo daļu un
Rīgas ebreju reliģiskās draudzes likuma 14.panta trešo daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Septītās Dienas Adventistu Latvijas draudžu savienība, Latvijas Baptistu Draudžu Savienība, Latvijas Apvienotā Metodistu Baznīca, Latvijas Vecticībnieku Pomoras Baznīca un Rīgas ebreju reliģiskā draudze (turpmāk – reliģiskās savienības (baznīcas)) Tieslietu ministrijā iesniedz informāciju par reliģiskās savienības (baznīcas) garīdznieku sarakstā (turpmāk – baznīcas garīdznieku saraksts) iekļautajiem garīdzniekiem, kuriem ir tiesības laulāt vai pildīt kapelāna pienākumus, kā arī iekļaujamās informācijas saturu, tās iesniegšanas un aktualizācijas kārtību.
2. Reliģiskās savienības (baznīcas) likumā noteiktajā termiņā iesniedz Tieslietu ministrijā reliģiskās savienības (baznīcas) garīdznieku sarakstu (1.pielikums), iekļaujot tajā ziņas par ieceltajiem vai ievēlētajiem garīdzniekiem, kuriem ir tiesības laulāt vai pildīt kapelāna pienākumus. Baznīcas garīdznieku sarakstam pievieno to garīdznieku paraksta paraugus (2.pielikums), kuriem ir piešķirtas tiesības laulāt.
3. Ja pieņemts lēmums par izmaiņām baznīcas garīdznieku sarakstā, reliģiskā savienība (baznīca) divu nedēļu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas iesniedz Tieslietu ministrijā informāciju par izmaiņām baznīcas garīdznieku sarakstā (3.pielikums) un to garīdznieku paraksta paraugus saskaņā ar šo noteikumu 2.pielikumu, kuriem ir piešķirtas tiesības laulāt.
4. Ja baznīcas garīdznieku sarakstu vai informāciju par izmaiņām baznīcas garīdznieku sarakstā reliģiskās savienības (baznīcas) vārdā paraksta persona, kura nepārstāv reliģisko savienību (baznīcu) saskaņā ar likumu, iesniedz pilnvaru, kas apliecina minētās personas tiesības parakstīt dokumentus.
5. Ja Tieslietu ministrija konstatē, ka nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti vai sniegta nepilnīga informācija, tā nosaka divu nedēļu termiņu konstatēto trūkumu novēršanai. Baznīcas garīdznieku saraksts vai informācija par izmaiņām tajā ir uzskatāmi par iesniegtiem pēc Tieslietu ministrijas konstatēto trūkumu novēršanas.
6. Ja reliģiskā savienība (baznīca) baznīcas garīdznieku sarakstu likumā noteiktajā termiņā neiesniedz, Tieslietu ministrija rakstiski par šo faktu informē iestādi, kas reģistrē reliģiskās organizācijas un to iestādes.
7. Tieslietu ministrija baznīcas garīdznieku sarakstu vai informāciju par izmaiņām tajā nodod iestādei, kas reģistrē reliģiskās organizācijas un to iestādes. Attiecīgā iestāde baznīcas garīdznieku sarakstu vai izmaiņas tajā pievieno reliģiskās organizācijas lietai un ievieto reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā.
8. Tieslietu ministrija mēneša laikā ievieto baznīcas garīdznieku sarakstu vai informāciju par izmaiņām tajā Tieslietu ministrijas mājaslapā internetā (www.tm.gov.lv).
Ministru prezidents I.Godmanis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 19.maija noteikumiem Nr.341
Reliģiskās savienības (baznīcas) garīdznieku saraksts
Tieslietu ministrs G.Bērziņš
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 19.maija noteikumiem Nr.341
Garīdznieka paraksta paraugs

1. Garīdznieka vārds, uzvārds, personas kods

________________________________________________________________


2. Paraksta paraugs:

2.1. ___________________________
(pašrocīgi izpildīts paraksts)
.
2.2. ___________________________
(pašrocīgi izpildīts paraksts)
.
2.3. ___________________________
(pašrocīgi izpildīts paraksts)
Tieslietu ministrs G.Bērziņš
3.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 19.maija noteikumiem Nr.341
Izmaiņas reliģiskās savienības (baznīcas) garīdznieku sarakstā

Tieslietu ministrs G.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!