• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vides ministrijas 2007.gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2008., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par Tieslietu ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

22.05.2008., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vides ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole (VK) ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Vides ministrijas (VidM) 2007.gada finanšu pārskatu, secinot, ka pārskats visos būtiskajos aspektos sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par VidM finansiālo stāvokli un darbības rezultātiem pārskata gadā, izņemot subsīdiju, dotāciju un nekustamā īpašuma uzskaites ietekmi uz finanšu pārskatu.

Revīzijā tika konstatēts, ka VidM konsolidētajā pārskatā nav uzrādīti nekustamie īpašumi 395 tūkstošu latu apjomā.

VidM konsolidētais pārskats nesniedz patiesu priekšstatu par pamatlīdzekļu izmaiņām pārskata periodā, jo VidM ir uzrādījusi zemes īpašumu 139 tūkstošu latu vērtībā kā bezatlīdzības ceļā iegūtu pamatlīdzekli, lai gan par to veikta samaksa no valsts budžeta līdzekļiem.

VK neguva pārliecību par 2007.gada pārskatā uzrādītajiem Latvijas Vides aizsardzības fonda faktiskajiem izdevumiem pārskata periodā, jo Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācija neievēro Ministru kabineta (MK) noteikumu par grāmatvedības kārtošanu budžeta iestādēs prasības un subsīdijas un dotācijas 3 672 157 latu apjomā uzskaita pēc naudas plūsmas, nevis pēc uzkrāšanas principa.

Revīzijas laikā VidM nevarēja uzrādīt inventarizāciju sarakstus par VidM piederošajiem pamatlīdzekļiem Briseles pārstāvniecībā, kas rada risku, ka VidM šajā pārstāvniecībā inventarizāciju nav veikusi.

2007.gada finanšu pārskatā VidM nav izslēgusi konsolidējamo iestāžu savstarpējo norēķinu atlikumus un savstarpējos darījumus atbilstoši MK noteikumu par gada pārskatu sagatavošanu prasībām, tā nenodrošinot skaidras un patiesas informācijas sniegšanu par ministrijas finansiālā stāvokļa izmaiņām un darbības rezultātiem.

Revīzijā tika konstatētas arī iekšējās kontroles nepilnības attiecībā uz atalgojuma un prēmiju izmaksām vairākās VidM padotības iestādēs.

Tā, piemēram, 2007.gadā Radiācijas drošības centrā (RDC) darbinieku materiālā stimulēšana, pamatojoties uz darbinieku darba novērtējuma rezultātiem, ir notikusi divas reizes, kopumā nepamatoti izmaksājot 18 867 latus. Pārskata gadā RDC darbiniekiem izmaksāto prēmiju apmērs bija 150% līdz 217% apmērā no mēnešalgas.

Revīzijā tika konstatēts, ka RDC ir izmaksājis darbiniekiem piemaksas par darbu nedēļas atpūtas laikā un svētku dienās 200% apmērā no noteiktās darba algas, tā pārkāpjot Darba koplīgumā noteikto piemaksas apmēru un veicot nepamatotas 2918 latu izmaksas.

Savukārt Latvijas Dabas muzejs 2007.gada 20.martā bez atbilstoši noformēta rīkojuma un darbinieku darba ieguldījuma novērtējuma ir izmaksājis prēmijās 14 585 latus.

VidM centrālā aparāta darbiniekiem 2007.gada mēnešalgu summa ir no 45% līdz 77% no kopējā atalgojuma gadā, prēmijas ir izmaksātas 28% apmērā no kopējā atalgojuma fonda, bet 2007.gada novembrī un decembrī izmaksātas prēmijas 43% apmērā no pārskata gada prēmiju kopsummas.

Pēc VidM 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi 30 ieteikumus, kurus Vides ministrija apņēmusies ieviest līdz 31.decembrim.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!