• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja piedalīšanos Saeimas un nevalstisko organizāciju forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2008., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesībsargam piekritīgu piekļuvi valsts noslēpumam

Vēl šajā numurā

20.05.2008., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja piedalīšanos Saeimas un nevalstisko organizāciju forumā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 19.maijā, atklājot otro Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumu, uzsvēra, ka nevalstiskās organizācijas ir viens no galvenajiem palīgiem Saeimai un citām valsts institūcijām, strādājot pie likumu projektiem.

“Ik dienas aizvien vairāk Saeimas gaiteņos mēs varam sastapt nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kuri dodas uz Saeimas komisijām,” teica G.Daudze. Viņš norādīja, ka Saeima un nevalstiskais sektors sadarbības jautājumos ir “uz pareizā ceļa”, jo komisijās tiek runāts par konkrētām lietām – to, kā attīstīt un uzlabot vidi, kurā mēs šodien dzīvojam.

“Nevalstiskajām organizācijām un Saeimai ir jābūt arī stratēģiskiem partneriem, kas domā par valsts attīstību ilgtermiņā. Domājot par nākotni, nevalstiskā sektora palīdzība un ieteikumi ir īpaši nozīmīgi, jo tieši katrai konkrētajai jomai piederīgie profesionāļi vislabāk pārzina tās specifiku un vajadzības,” uzsvēra G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs savā uzrunā minēja, ka labu sadarbību nodrošina sarunas un savstarpēja pretimnākšana, tādēļ ir ļoti svarīgi, lai visas iesaistītās puses mācētu ne tikai klausīties, bet arī ieklausīties. “Ir svarīgi apzināties gan iespējas, gan vajadzības, lai kopīgi meklētu visām sabiedrības grupām izdevīgākos kompromisus,” norādīja G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze atzinīgi novērtēja arī, ka Saeimas komisijas savā darbā aizvien vairāk iesaista NVO.

Foruma pirmajā daļā NVO pārstāvji iesaistījās Saeimas komisiju darbā, ar deputātiem pārrunājot sabiedrības pārstāvjiem aktuālas tēmas. Šīs diskusijas vienlaikus vadīja gan komisijas, gan NVO pārstāvis. Visvairāk interesentu bija pieteikušies dalībai Sociālo un darba lietu komisijā, kuras uzmanības lokā ir pensiju politika, invaliditātes jautājumi un citas sociāli jutīgas tēmas.

Savukārt pēcpusdienā notika apaļā galda diskusijas, kurās sprieda par sabiedrības līdzdalības lomu demokrātijas procesos un Saeimas atbalstu pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā.

Dalībai forumā bija pieteikušies gandrīz 100 pārstāvju no vairāk nekā 70 nevalstiskajām organizācijām.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!