• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Saeimas kārtības rullī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2008., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175496

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iestāžu un skolu gatavību eksāmeniem

Vēl šajā numurā

20.05.2008., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Saeimas kārtības rullī

 

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pēc savas iniciatīvas varēs ierosināt Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietu, paredz komisijas sagatavotie grozījumi Saeimas kārtības rullī.

“Mēs ņēmām vērā pētnieku ieteikumus, lai jebkuram sabiedrības loceklim būtu iespēja ziņot, ja kāds deputāts pārkāpis ētikas kodeksu,” norāda komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs un uzsver, ka ētikas kodeksa ievērošana vai neievērošana no Saeimas deputāta puses vienmēr ir bijusi sabiedrības uzmanības centrā. Paredzētie grozījumi dos plašākas iespējas ne tikai komisijai, bet arī pilsoņiem.

Grozījumi paredz, ka lietu komisija varēs ierosināt, ja tās rīcībā būs motivēts iesniegums ar materiāliem un pierādījumiem, ka deputāta rīcība neatbilst ētikas kodeksam. Patlaban Saeimas kārtības rullis nosaka, ka lieta ierosināma tikai pēc deputāta, deputātu grupas vai frakcijas rakstveida iesnieguma.

Par likumprojekta tālāko virzību vēl jālemj Saeimai.

Saeimas deputātu ētikas kodeksu Saeima pieņēma 2006.gada 2.martā, un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija līdz šim skatījusi deviņas kodeksa pārkāpuma lietas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!