• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžeta ieņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.1999., Nr. 297/299 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17536

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta ieņēmumiem (turpinājums)

Vēl šajā numurā

10.09.1999., Nr. 297/299

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžeta ieņēmumiem

Vakar, 9. septembrī, Finansu ministrijas preses konferencē finansu ministrs Edmunds Krastiņš un VID ģenerāldirektors Andrejs Sončiks informēja par valsts budžeta ieņēmumiem šāgada augustā.

Finansu ministrs Edmunds Krastiņš:

— Mums ir apkopoti ieņēmumu rezultāti valsts budžetā par šā gada augustu. Akcīzes nodokļa iekasēšanā augustā ir bijis uzlabojums. Lielā mērā to varētu izskaidrot ar izmaiņām akcīzes nodokļa likmēs tabakai un alkoholam. Alkohola akcīzes nodokļa iekasējumi šogad augustā bijuši lielāki nekā pagājušā gada augustā un arī jūlijā, sasniedzot gandrīz 4 miljonus latu. Ļoti krasi pagājušajā mēnesī pieauguši nodokļu ieņēmumi no akcīzes tabakas izstrādājumiem. Tas izskaidrojams ar faktu, ka tajā brīdī, kad Saeima grozīja šīs likmes, acīmredzot tika lielos apmēros iegādātas akcīzes nodokļa markas, tādā veidā mēneša iemaksu vairāk nekā dubultojot. Septembrī un oktobrī varētu būt gaidāms kritums tabakas akcīzes nodokļa iekasēšanā.

Diemžēl sliktāka situācija akcīzes nodokļa jomā joprojām saglabājas naftas produktiem. Augustā bijis kārtējais kritums, un nevienu mēnesi tā arī neizdodas pārsniegt pagājušā gada rādītājus. Šai ziņā ir sagaidāmas izmaiņas tuvākajos mēnešos, jo tiks veikti jauni pasākumi, lai situāciju šajā galvenajā akcīzes nodokļa veidā uzlabotu.

Patīkamāka aina augustā salīdzinājumā ar jūliju bijusi attiecībā uz pievienotās vērtības nodokli (PVN), kaut arī joprojām neizdodas sasniegt pagājušā gada līmeni. Tas izskaidrojams gan ar nacionālā kopprodukta kritumu, gan arī ļoti zemo inflācijas līmeni. Kā zināms, augustā kārtējo reizi bija nevis cenu pieaugums, bet kritums par 0,2 procentiem. Taču augustā PVN līmenis bija ļoti tuvu pagājušā gada augusta līmenim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!