• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par palīdzību Birmai/Mjanmai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2008., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175339

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Gaismas pils" — Latvijas Nacionālās bibliotēkas — jaunās ēkas celtniecības līgumu un izmaksām

Vēl šajā numurā

15.05.2008., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par palīdzību Birmai/Mjanmai

 

13.maijā Briselē notika ārkārtas Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksme, kurā piedalījās Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Savienībā Normunds Popens. Sanāksmes mērķis bija pārrunāt aktuālos jautājumus saistībā ar palīdzības sniegšanu Birmai/Mjanmai pēc postošās viesuļvētras šā gada 2.maijā.

Sanāksmes laikā ES dalībvalstis un Eiropas Komisija apmainījās ar informāciju par līdz šim sniegto un plānoto palīdzību Birmai/Mjanmai. Saskaņā ar 13.maija Ministru kabineta sēdē nolemto Latvija ir piešķīrusi 20 000 eiro (14 057 latus) kā ziedojumu Apvienoto Nāciju Organizācijas Humanitāro lietu koordinācijas birojam, kas nodarbojas ar dabas katastrofu izraisīto seku novēršanu.

ES dalībvalstis vienojās par kopīgiem secinājumiem, kuros Birmas/Mjanmas varas iestādes tika aicinātas atvieglot humānās palīdzības piegādi un ļaut starptautiskajiem humānās palīdzības sniedzējiem piedalīties palīdzības sadalē. Tāpat tika uzsvērta ANO, Starptautiskā Sarkanā Krusta un nevalstisko organizāciju loma palīdzības sniegšanā Birmas/Mjanmas iedzīvotājiem.

Lai veicinātu humānās palīdzības piegādi un palīdzības sniedzēju piekļuvi katastrofas skartajām vietām, Vispārējo lietu un ārējo attiecību padome atbalstīja Eiropas Komisijas attīstības un humānās palīdzības komisāra Luī Mišela plānoto vizīti uz Birmu/Mjanmu.

Līdz ar secinājumiem par Birmu/Mjanmu ES dalībvalstis izteica savu līdzjūtību un gatavību sniegt palīdzību Ķīnai saistībā ar spēcīgo zemestrīci, kas 12.maijā skāra Ķīnas dienvidrietumus.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!